Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Aernouts wint in Poznan, Heemeryck 5de
Nieuws

Aernouts wint in Poznan, Heemeryck 5de

Bart Aernouts wint Challenge Poznan

De Belgische inbreng in de Challenge Poland was groot zondag. Op de triatlon over de halve afstand in Poznan kwam Pieter Heemeryck als eerste uit het water. Aernouts volgde daar nog op bijna vier minuten, met voor hem een pak toppers. Poznan is volgend jaar namelijk het decor voor het EK Long Distance en trok daarom een stevig deelnemersveld aan. Tijdens de 90 km fietsen schoof de Uplace BMC atleet op naar de tweede plaats op een minuut van leider Giulio Molinari. Heemeryck volgde als vierde op anderhalve minuut van Aernouts.

Op de dag dat in Parijs de samenwerking tussen BMC en Etixx werd aangekondigd zorgde Aernouts voor een extra feestje. Onze landgenoot nam resoluut de leiding in de halve marathon en won in Polen in 3u49’35. James Cunnama werd meer dan twee minuten later tweede, voor Markus Hörmann. Pieter Heemeryck kwam na 3u55’28 als vijfde binnen.

Stefanie Lefevre werd vijfde in haar age group in 5u17’23.

Challenge Poznan 2015 Results