Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Simon (3de) en Claire (4de) terug op niveau in Riga
Nieuws

Simon (3de) en Claire (4de) terug op niveau in Riga

Simon Riga

Wat zal het een emotionele ontlading geweest zijn na de finish van zowel de mannen als de vrouwen in de ETU European Cup in Riga. In de sprinttriatlon rekenden Simon De Cuyper en Claire Michel af met alle pech die de rest van hun seizoen in de soep liet draaien. Vooral de podiumplaats van Simon zal een enorme mentale opsteker zijn voor Le Rabbit. En het is meteen de bevestiging van zijn stijgende conditie en het seizoen zit er nog lang niet op. Ook Claire Michel mocht terugkijken op een sterke wedstrijd met een mooie vierde plaats als resultaat.

Claire Michel kwam in Riga na 750 meter zwemmen als elfde uit het water op 45″ van de kop van de wedstrijd. In het fietsen viel het veld uiteen. De Duitse Lisa Sieburger ging er hard vandoor en stormde recht naar de zege. De Russische Valentina Zapatrina werd tweede. Claire Michel kreeg in de laatste rechte lijn nog de Russische Mariya Shorets in het vizier maar onze landgenote kwam net tien seconden te kort voor het podium.

Riga ETU Women 2015

 

Riga podium Simon 2015

Simon De Cuyper slaagde er wel in om richting podium te lopen. Le Rabbit maakte deel uit van een grote kopgroep die na T2 aan een bijzonder snelle loopproef begon. Alexander Bryukhankov was daarbij de allersnelste. Zeven seconden later klopte de Oekraïner Oleksiy Syultkin onze landgenoot in de spurt om het zilver, maar met een eindtijd van 53’52 en een looptijd van 15’49 werd het knap brons voor Simon. Arthur De Jaegher werd knap 18de. Kjel De Hertog werd 45ste en Nicolas Tilman 50ste.

Riga Mannen 2015