Subscribe Now

* You will receive the latest news and updates on your favorite celebrities!

Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Geert Lauryssen Europees kampioen Xterra
Multisports

Geert Lauryssen Europees kampioen Xterra

Geert Lauryssen Xterra UK

Terwijl Kris Coddens zaterdag in Denemarken zijn 2de Xterra won, was er daags nadien het Europees kampioenschap Xterra in de UK. Jim Thijs was er de enige Belgische prof aan de start. Hij werd knap achtste na een (iets te) berekende fietsproef, maar was daarmee ook van dichtbij getuige van het afscheid van een legende. Conrad ‘The Caveman’ Stoltz nam in het EK afscheid van Xterra. Hij werd nog knap tweede. Maar onze aandacht ging vooral uit naar Geert Lauryssen.

Geert was zowat de grootste pechvogel van de laatste drie seizoen. Hij heeft al zijn deel van de ellende gehad, werd dit jaar vooral genekt door de ene blessure na de andere, maar sinds de Sterke Peer staat hij er weer en met frisse benen ging hij de offroad uitdaging aan in Engeland. Hij werd twaalfde overall, was daarmee de sterkste age grouper van allemaal en pakte de Europese titel!

De winst ging naar Ruzafa, die het haalde voor Stoltz en Allen.