Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Lanzarote wedstrijd te veel voor Pieter?
Nieuws

Lanzarote wedstrijd te veel voor Pieter?

Heemeryck Lanzarote 703

Pieter Heemeryck ging in Lanzarote op zoek naar een podiumplaats op de 70.3 maar hij moest vrede nemen met een zevende plaats. Zelf had hij het over een off-day, al stond hij toch mooi als 7de tussen een topveld. De winst ging naar Eneko Llanos in 4u06’26. Heemeryck deed er 4u17’17 over.

“Niet het dagje dat ik in gedachten had. In de drie onderdelen niet op het niveau dat ik moest zijn. Niet goed uitgerust van de laatste weken of gewoon de wedstrijd te veel? Vast staat dat als je geen 100 procent ben, je hier in ieder geval niet kan meedoen voor de knikkers. Ondanks de offday toch een 7e plaats in een toch wel sterk deelnemersveld, maar ik was voor meer gekomen. Beetje bijtrainen en een goede afsluiter in Mallorca dan maar! I will be back!” aldus Pieter.

Romain Guillaume van het Belgisch internationale Uplace BMC team pakte de tweede plaats op 16″ van Llanos. Costes werd derde. Bij de vrouwen ging de overwinning naar Jodie Swallow die het vlot haalde van Jeanne Cologne en Saleta Castro.

Filip Anné was tweede Belg. Hij debuteerde op de halve afstand met een knappe 33ste plaats, goed voor zilver in zijn age group dankzij een eindtijd van 4u55’49. “Bedankt allemaal voor de aanmoedigingen. Het was ongelooflijk zwaar. In het lopen een beetje gecrasht door een zouttekort maar nog de 2de stek kunnen pakken in mijn categorie. 33e overall en 9e agegrouper. Nu efkes genieten van het eiland,” aldus Filip.

Hendrick De Jonghe werd vijfde bij de M25 in 5u14’03. Sven De Cock finishte vlak voor hem, ook als vijfde bij de M35, in 5u13’27, maar de Belgische topprestatie kwam van Johan Pauwels die op zijn favoriete eiland naar het zilver stormde. In een tijd van 5u11’42 werd hij tweede bij de M50. Bij de M55 werd Antoine Bryssinck 4de.