Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Geert Lauryssen is een beer!
Multisports

Geert Lauryssen is een beer!

Cross duatlon Maastricht

De Sint-PietersBear Cross Duathlon in Maastricht is gewonnen door een echte ‘beer’. Geert Lauryssen demonstreerde zijn goede vorm en pakte een week na de overwinning in Lille (in de eerste manche van de cross duatlon classics) nu ook de zege in Nederland, waar heel wat Belgen aan de start stonden.

Maastricht was uitvalbasis voor een spectaculaire wedstrijd op en rond de steengroeven van de Sint Pietersberg. De organisatie lag in handen van BearSports van Raymond Beeren, en dat zij niet aan hun proefstuk toe waren, was duidelijk te merken. Een stevige organisatie waar aan héél veel details was gedacht. Aangemaakte kleedruimtes, afspuitstand, mooi en duidelijk bewegwijzerd parcours, promo standjes, eet en drank gelegenheden waren extra’s wat niet alleen voor de atleet maar ook voor de toeschouwer het plaatje deden kloppen.

Een goeie 100 atleten sonden aan de start voor de korte en lange wedstrijd en gingen samen omstreeks 10 uur van start.

“De snelle starters werden al vlug teruggefloten door het sterk hellende loopparcours wat het Cross gehalte alleen maar bevorderde,” vertelde Koen Bens.

“De passage door de mergelgroeven was enkel voor de lange afstand een toetje om duimen en vingers van af te likken, al had je daar op dat ogenblik niet echt veel zin in. De groeve lag er erg zwaar bij waardoor je al snel het gevoel had enkele extra kilo’s mee te sleuren.

Oef… de Mtb op, maar effe de benen laten recuperen zat er niet echt in. Daar lag immers de Sint Pietersberg al te wachten met nog veel meer. 3 Ronden zwoegen over fel hellende grintstroken, prachtige single track’s en mooie bospaden. Werkelijk geen meter vlak, constant op en neer waardoor de Mtb freak zich hier volledig kon uitleven. Spek voor de bek voor Geert Lauryssen die vanaf de start de wedstrijd domineerde en zo zijn tweede Cross wedstrijd op rij won”, aldus Koen.

Geert Lauryssen is in volle voorbereiding op het WK Xterra in Maui, begin november.

Geniet even mee van het post-race-filmpje van Koen’s dochter Louise:

Op de uitslag is het blijkbaar nog even wachten tot dinsdag…