Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Joerie Vansteelant keert terug naar ETZ
Joerie rechts naast Vincent Van De Walle en Kenneth Vandendriessche
Duathlon

Joerie Vansteelant keert terug naar ETZ

Joerie rechts naast Vincent Van De Walle en Kenneth Vandendriessche
Joerie rechts naast Vincent Van de Walle en Kenneth Vandendriessche

Bij ETZ komen ze met groot nieuws. Meervoudig wereldkampioen duatlon Joerie Vansteelant keert terug naar het Energy Team Zuidwest. Het topteam van de club uit Wevelgem werd een paar jaar geleden rond de figuur van Joeri gebouwd. Drie jaar geleden ging Joerie voor een profbestaan onder de Ironmanagers. Hij blijft lid van de Ironmanagers maar vanaf deze winter maakt Vansteelant ook opnieuw deel uit van ETZ. Joerie treedt toe tot het bestuur van de meest succesvolle duatlonclub van ons land. Hij wordt coördinator van het ProReno Parky TopTeam en zal zowel du- als triatleten opvolgen en evalueren én nieuwe leden doorlichten.

“Joerie wordt tevens de vertrouwenspersoon van een aantal (Franse) atleten én zal samen met mezelf de PR van het team verzorgen,” legt Diederik Derijcke uit. “Ervaringen met betrekking tot producten van onze materiële sponsors zullen in kaart gebracht worden, waarna Joerie met onze partners in dialoog zal gaan, ten einde producten verder te optimaliseren. Via de sociale media zal hij producten tevens op regelmatige basis in de kijker plaatsen. Gezien Joerie op (quasi) alle ETZ-activiteiten aanwezig zal zijn én in de ruime werking van ETZ betrokken zal worden, beschouwen we deze ‘hereniging’ als een absolute meerwaarde voor heel ETZ,” aldus de voorzitter.

Joerie legt ook nog even uit waarom hij de Ironmanagers met ETZ combineert. “Dat lijkt misschien een beetje raar, maar ik ben beide clubs ongelofelijk dankbaar om mij met volle overtuiging te steunen tijdens mijn sportieve carrière. Op die manier lijkt dit voor mij een logische keuze en een manier om nu nog iets voor hen te betekenen,” verduidelijkt Joerie.