Subscribe Now

* You will receive the latest news and updates on your favorite celebrities!

Trending News

By using our website, you agree to the use of our cookies.
Derde zege op rij voor Stefanie Adam
Nieuws

Derde zege op rij voor Stefanie Adam

Stefanie Adam Frankrijk

Stefanie Adam liet dit jaar Hawaii aan zich voorbijgaan en breide dan maar in Frankrijk en Spanje een mooi einde aan haar seizoen. Twee weken geleden was ze de sterkste in de Emeraude Tri Race van Saint-Lenaire in Frankrijk en vorige week pakte ze de overwinning in de halve Empuriabrava in Spanje. Dit weekend trok ze opnieuw richting Azurenkust in Frankrijk om er haar derde halve triatlon op rij te winnen…

“Vandaag heb ik de halve triathlon van Bandol gewonnen,” laat Stefanie weten. “Een zeer mooie én zware wedstrijd aan de Côte d’azur, zo eentje waar Wim De Doncker nog iets van kan leren :-) Het zwemmen in de Middellandse Zee was zeer aangenaam. Ik kwam quasi gelijktijdig met de kopzwemster aan wal dankzij het (voor één keer;-)) nemen van de kortste weg naar een boei. Een voor mij ongeziene snelle wissel bracht me al bij het verlaten van T1 op kop.

Het fietsen (82km, 1600hm) ging iets minder goed dan normaal, maar nog voldoende goed om 12′ voorsprong te nemen. Het lopen bestond uit drie rondes met in elke ronde: 50 treden omhoog, 17 treden omlaag, 700m over strand, stukken onverhard, en 90 hoogtemeters, soms heel steil. En ook al bizar: ik liep nog weg van mijn concurrentes. De wereld op zijn kop dus, en ook voor mij nu met 10 dagen rust:-)!!” aldus Stefanie.

Ze werd 27ste overall in een tijd van 4u52’58 en was bijna 18 minuten sneller dan de nummer twee Annabelle Dietre. Julie Stephan werd derde.

triathlon bandol 2015