Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Vaillant-Sportoase Triatlonteam voorgesteld
Nieuws

Vaillant-Sportoase Triatlonteam voorgesteld

185 Team 2016

Het 185-team van Marc Herremans krijgt in 2016 een nieuwe gedaante. Zaterdag werden de atleten voorgesteld op het To Walk Again gala in Knokke waar ze voor het eerst hun nieuwe Castelli kledij mochten showen. Opvallend is de nieuwe kleurstelling én de nieuwe hoofdsponsor. Vanaf 2016 gaat het team als het Vaillant-Sportoase Triatlonteam door het leven. Op sportief vlak verandert er niet zo veel, al hebben ze met Stefanie Adam wel een bijzonder nieuwkomer.

Op zaterdag 19 december is in het casino van Knokke en in het bijzijn van familie, sponsors en pers, het Vaillant-Sportoase triatlonteam voorgesteld. Het team zal verder gaan op het elan van de voorbije jaren en wil schitteren in de nationale en internationale competitie. Hierbij wordt niet alleen het olympische stayer circuit aangedaan, maar de Vaillant-Sportoase triatleten zullen ook present zijn op sprinttriatlons, offroad en XTERRA wedstrijden, halve en volledige triatlons en het ironman circuit.

Het doel van het team is om elke triatleet zo goed mogelijk te begeleiden naar individuele successen, zowel op korte als op lange termijn. Hierdoor zullen de atleten uiteenlopende programma’s afwerken en starten in die wedstrijden die voor hun verdere evolutie belangrijk zijn. Teamresultaten zoals op het BK ploegentriatlon of in de team triatlon series zijn dus van ondergeschikt belang. Wat niet wegneemt dat de meisjes gemotiveerd zijn om hun 4de plaats in de team triatlon series van 2015 te verbeteren.

Stefanie Adam mikt op LD

Het team bestaat uit dezelfde triatleten als vorig jaar en verwelkomt één nieuwkomer. Bij de vrouwen mikken de jonge triatletes Hanne de Vet en Kirsten Nuyes op mooie resultaten in internationale wedstrijden op de sprint en olympische afstand. Eline Desaunois wil na haar overwinning in de triatlon van Antwerpen in 2015 verder naar de Belgische top toegroeien en zich meer toeleggen op de niet-stayer wedstrijden. Nieuwkomer Stefanie Adam zal zich verder specialiseren op de lange afstand en heeft enkele van de mooiste triatlons in Europa op haar programma voor 2016 staan.

Van Riel richting Rio

Marten Van Riel ligt op koers voor deelname aan de Olympische spelen in Rio de Janeiro in 2016 en zal voornamelijk te zien zijn in de internationale competitie. Thomas Jurgens zal zich ook verder toeleggen op deze afstand in combinatie met enkele sprinttriatlons in binnen- en buitenland. Geert Lauryssen is de offroad en XTERRA specialist van het team, en Stenn Goetstouwers gaat na zijn mooie resultaten in het ironman70.3 circuit resoluut voor kwalificatie voor het wereldkampioenschap halve ironman.

Ook dit jaar kan het team vertrouwen op een heel aantal sponsors en partners. Voor 2016 zijn dit Vaillant, Sportoase, Cronos, 185 Coaching Center, Castelli, Spa, Cécémel, Trek, Bontrager, Performance, Garmin, Huub, Oakley, Saucony, Fietsen Oostvogels, Top Running, Lauryssen, Nestaan.