Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
“Niet bij de pakken neerzitten”…
Foto van de Week

“Niet bij de pakken neerzitten”…

FVDW Stephane Vander Bruggen zonder zadel Taupo

Als er ooit één foto centraal bij de term “doorzettingsvermogen” moet geplaatst worden, dan is het deze wel. Stephane Vander Bruggen, de Belgische Aussie, kreeg in de Ironman van Taupo, in Nieuw-Zeeland, af te rekenen met pech. Na 50 km, op het moment dat hij op een 4de plaats lag overall bij de age groupers, brak het zadel van zijn BMC-fiets af. Stephane bleef niet bij de pakken neerzitten, letterlijk dan. 130 km lang zette hij door, recht op de trappers. Nadien liep hij ook nog zijn marathon uit en finishte hij in 10u16’41. Zijn fietstijd? 5u29’49!

“Ik had te veel te danken aan heel wat mensen en er waren zoveel mensen waarvoor ik wou racen, dat het geen optie was om niet te finishen. Dus bedank ik iedereen om me naar de finish te stuwen, vooral mijn vrouw en mijn zoontje Jake. Mijn quadriceps en mijn voeten hebben nog nooit zoveel pijn gedaan,” vertelde Stephane achteraf. Uit respect voor zijn grenzeloos karakter en doorzettingsvermogen is dit een terechte Foto Van De Week! Stephane werd vorige maand overigens nog vermeld op de ITU-website.