Subscribe Now

* You will receive the latest news and updates on your favorite celebrities!

Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Frederik Van Lierde: “Niet mijn beste dag”
Nieuws

Frederik Van Lierde: “Niet mijn beste dag”

Frederik Van Lierde Puerto Rico
Frederik Van Lierde in Puerto Rico (foto: David Pintens)

Met een elfde plaats in de 70.3 Ironman van Puerto Rico is het seizoen voor Frederik Van Lierde niet op de beste manier begonnen. De wereldkampioen Ironman van 2013 was dan ook niet tevreden. “Vandaag was niet mijn beste dag,” vertelde Frederik. “In het zwemmen ging alles nog vlot en kwam ik, op een aantal seconden van het leidersduo, als 3de uit het water. In de wisselzone verloor ik meer dan 1 minuut, wat te veel is en ervoor zorgde dat ik de aansluiting met de kopgroep volledig kwijt raakte.”

“5 man sterk was de kopgroep waarop ik, alleen in de achtervolging, stelselmatig tijd verloor. Ik voelde reeds in de eerste 20 km dat ik niet over mijn beste benen beschikte. Na het fietsen had ik een achterstand van 3:20 op de uiteindelijke winnaar. Tijdens het lopen vond ik geen beterschap en zat er niet meer in dan mijn eigen tempo aanhouden. Ik werd uiteindelijk ontgoochelend 11de. Het is duidelijk, ik had een betere prestatie gehoopt en verwacht.”

Het was de eerste keer dat Frederik in competitie zijn nieuwe uitrusting toonde. Na 13 jaar in de kleuren van LTTD gezwommen, gefietst en gelopen te hebben (waar hij vorige week nog een mooie hulde aan bracht met onderstaande fotocollage) sieren nu Cervelo, Mavic en Scholl zijn Castelli-suit.

FVL LTTD

Zorgen maken doet Frederik Van Lierde zich nog niet na de tegenvaller in Puerto Rico: “Deze wedstrijd even verwerken en terug het vizier op de komende wedstrijden richten,” aldus Frederik. Zijn volgende grote afspraak is de Ironman in Nice op 5 juni, maar in de aanloop naar de Franse wedstrijd staat Frederik ook nog aan de start in de Challenge Fuerteventura op 23 april.