Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Seppe Odeyn antwoordt met de benen
Odeyn wint op zijn verjaardag (foto: Johan Tack)
Multisports

Seppe Odeyn antwoordt met de benen

Odeyn wint op zijn verjaardag (foto: Johan Tack)
Odeyn wint op zijn verjaardag (foto: Johan Tack)

Vorige week stond hij nog in het oog van de storm rond het BK, maar een week later antwoordde Seppe Odeyn op alle polemiek op de best mogelijke manier: met de benen. Bovendien was de Helleveeg zondag jarig en hij vierde zijn 29ste verjaardag met een nieuwe overwinning in de cross duatlon van Geel-Bel.

Het was vooral uitkijken naar de herkansing voor het BK tussen Odeyn, Bart Borghs en Rik Thijs. De drie favorieten zetten er bij het eerste lopen direct de pas in en liepen snel weg van de anderen. Tijdens het fietsen nam Seppe al vlug afstand van Rik en Bart. Micha Van den Eynde reed 30″ dicht op Seppe en wisselde als 2de net voor Rik Thijs. Mathias Cloostermans reed met de 2de fietstijd naar plaats 4 voor Bart Borghs maar moest in het tweede lopen echter terug wat plaatsen toegeven. Bart liep wel de beste tweede looptijd maar strandde toch nog net na Rik Thijs op plaats 4.

Leen Hannes in Geel-Bel (foto: Johan Tack)
Leen Hannes in Geel-Bel (foto: Johan Tack)

Bij de dames won Leen Hannes afgetekend voor de Nederlandse Claudia Striekwold en Annelies van der Zwart.

De Run-Bike-Run van Geel-Bel was een succes, met 220 starters over alle wedstrijden. Bovendien investeert de organisatie van Koen Bens in de toekomst. Ze slaagden er in om 27 kids aan de start te krijgen voor de JFF en een 16-tal atleten voor de Jeugd B en C. Bij de jeugd C won Robbe Geudens en bij jeugd B stond er geen maat op Rik Malcorps. Bij de start to cross een 8-tal duo’s aan de start waar het duo MTB Cyber 12 met Wim Celen en Wout Daniels de beste waren; de fietser haalde een gemiddelde van 23,5 km/u op het toch lastige en technische parcours. De individuele koers werd gewonnen door Karim Nuydens voor Erwin De Bie en Filip Malcorps (de papa van de jonge Rik, die bij de Jeugd B won). bij de dames was Sofie Cumps de beste voor Ellen Vets en Julie Goossens.

TW Geel Bel 2016