Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Maris tweede bij comeback in Geluwe
Diego Van Looy in februari al 8ste in Can Picafort
Duathlon

Maris tweede bij comeback in Geluwe

Diego Van Looy in februari al 8ste in Can Picafort
Diego Van Looy in februari al 8ste in Can Picafort

Diego Van Looy heeft zondag in zijn eerste Belgische competitiewedstrijd voor zijn nieuwe team 3MD meteen voor een eerste zege gezorgd voor de Dendermondse bende. In Geluwe haalde Van Looy het na een spannende wedstrijd van Koen Maris. Dat was wellicht het meest opvallende aan de openingsduatlon van het zomerseizoen: de comeback van de oud-wereldkampioen LD duatlon leverde Koen meteen zilver op. Vincent Bierinckx maakte het atypische podium vol.

Geluwe kreeg nog 113 atleten aan de start voor 8,1 km lopen, 40 km fietsen en 6,7 km lopen. Helaas waren er een pak afzeggingen, onder andere van Glen Laurens en Tim Vijverman. Voorin dit keer niet de bekende ETZ-namen, wel een kopgroep van vijf die de eerste 8,1 km tegen een snel tempo afwerkten. Maris, Van Looy, Bierinckx, Yves D’Harveng en Jerome Claeys pakten bijna een minuut op een eerste achtervolgend groepje.

Op de fiets gingen Diego Van Looy en Koen Maris er vandoor en ze pakten een paar minuten op de rest van de kopgroep. In het afsluitende lopen moest de 38-jarige oud-winnaar van de Powerman van Zofingen het afleggen tegen ex-wielrenner Van Looy. Die deed het al uitstekend eind februari met een achtste plaats in de Powerman Mallorca.

Bij de vrouwen was er wel winst voor ETZ. Francaise Camille Steelandt pakte een overtuigende zege. Ze had bijna tien minuten voorsprong op Charlotte Mortier van XCD. Muriel Cartiaux werd derde.

Geluwe 2016