Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Turbo Tom zorgt voor 2de mannenzege
Nieuws

Turbo Tom zorgt voor 2de mannenzege

Tom Suetens finish Gbergen
Tom Suetens wint de 4de manche van de UrbanTriSports 3Series (foto: Mario Vanacker)

Wat een weekend voor Tom Suetens… Zaterdag trok de Belg naar Holten voor de Europabeker triatlon, maar hij had er geen goede dag. Een dag later was hij de absolute uitblinker in de 4de manche van de UrbanTriSports 3Series in Geraardsbergen. Bij de vrouwen had Sara Van de Vel een superdag. Zij had van de sprinttriatlon op en rond de Muur een hoofddoel gemaakt, maar de manier waarop was ook indrukwekkend.

Sara Van De Vel Gbergen
Sara Van de Vel helemaal leeg na haar zege (foto: Mario Vanacker)

Sara kwam al vroeg aan kop te zitten, samen met Sandra Wassink-Hitzert. Maar na de eerste beklimming van de Muur moest de Nederlandse de jonge Antwerpse laten gaan. Van de Vel liep elke ronde verder uit en wisselde met een mooie voorsprong op de Markt van Geraardsbergen. Alexandra Tondeur, de nummer twee van de Ironman Lanzarote, was opgerukt naar de tweede plaats maar ze kwam in het lopen niet meer dichterbij. “Ik ben met coach Luc Van Lierde aan het toewerken naar de Ironman van Maastricht in de hoop daar de kwalificatie voor Hawaii veilig te stellen, dus ik kwam hier niet helemaal fris aan de start,” aldus Alexandra The Great. Sara Van de Vel pakte één van haar mooiste overwinningen, voor Tondeur en haar ploeggenote Heleen Adams. Wassink-Hitzert werd nog vierde.

ger_59
Goetstouwers en Krug op de Muur (foto: Mario Vanacker)

Bij de mannen kregen we een kopgroep van zeven atleten na de aanloopstrook van de Gavers naar de Markt. Onder impuls van een sterke Tom Suetens konden aanvankelijk Adam Lambrechts en nadien alleen Stenn Goetstouwers, Edo Van der Meer en Alexis Krug nog volgen. Met een voorsprong van ruim een halve minuut kwam Turbo Tom richting wissel. Hij maakte het mooi af in het looponderdeel, voor Alexis Krug. Die doet een goeie zaak in het klassement van de UrbanTriSports 3Series. En hij nam revanche voor zijn nederlaag in Brasschaat vorige week, want hij klopte Goetstouwers voor het zilver. De sterke Nederlander Edo Van der Meer werd knap vierde.

De snelste beklimming kwam op naam van de Nederlander Kevin Gideonse. Hij won zijn gewicht in Kwaremont bier door ruim onder de twee minuten te duiken. Met een tijd van 1’44 op de Muur oogste hij heel wat bewonderende blikken.

Uitslagen