Subscribe Now

* You will receive the latest news and updates on your favorite celebrities!

Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Alle podia BK Jeugd in Viersel
Nieuws

Alle podia BK Jeugd in Viersel

JOH_6365

Wat een schitterende Belgische kampioenschappen bij de jeugd kregen we zaterdag in Viersel. Onder tropische omstandigheden waren het niet altijd de topfavorieten die de zege pakten. En zo kregen we in zowat alle categorieën een spannende strijd. En Yorben Verboven moet nog een jaartje wachten op zijn historische vierde titel.

Servais en Lenaertz

Bij de juniores kregen we een kopgroep van twaalf leiders na het fietsen. Noah Servais had zijn veiligheidsspelden in zijn schoenen laten steken, waarvan er eentje ook nog open was. Maar hij liep wel keihard door naar een verdiende titel in een spannende strijd tegen Yorben Verboven en Dries Matthys, die voorbij een compleet geparkeerde Arnaud Mengal liepen. Bij de meisjes parkeerde Hanne De Vet in de slotronde. De topfavoriete had last van de hitte en zag een oprukken Kiara Lenaertz terug komen. Die pakte haar eerste titel. En kudo’s voor Tuur Lemmens, die na een sterk zwemnummer nog naar een vierde plaats liep.

Podium BK Jeugd juniores

Het podium bij de Juniores:

JunioresJongensMeisjes
GoudNoah ServaisKiara Lenaertz
ZilverYorben VerbovenHanne De Vet
BronsDries MatthysLone Meertens

Folens en Swannet

Simon Folens pakte zoals te verwachten de titel bij de Jeugd A. Elias Biesemans had goed gezwommen, maar kwam ten val en verdween naar de achtergrond. Van de grote kopgroep was Folens de snelste voor een sterke Mika Vekemans. Bij de meisjes won Laura Swannet nadat ze met Femke Kiekens het gat dichtreed op Cato Cassiers. In het lopen was ze een klasse te sterk.

Bk jeugd A

Het podium bij de Jeugd A:

Jeugd AJongensMeisjes
GoudSimon FolensLaura Swannet
ZilverMika VekemansCato Cassiers
BronsAntoon HoubenFemke Kiekens

Ethan Decleyn en Hannelore Willen

Bij de Jeugd B rekende heel Viersel op thuisatleet Rik Malcorps, maar de tegenstand liet hem niet begaan in het fietsen. En zo kregen we met Ethan Decleyn een verrassende kampioen. Malcorps en Vince Van De Poel pakten de overige podiumplaatsen voor KTT. Bij de meisjes had Hanne Peeters niet haar beste dag. Voor het eerst in haar triatloncarriere stond ze niet op het podium. Hannelore Willen pakte de titel.

Podium Jeugd B

Het podium bij de Jeugd B:

Jeugd BJongensMeisjes
GoudEthan DecleynHannelore Willen
ZilverRik MalcorpsJuliette Vandenbussche
BronsVince Van De PoelElise Tahay

Jasper De Ceuster en Rhune Vansteenkiste

Bij de Jeugd C lag het keerpunt bij het lopen dichterbij dan voorzien en zo kwam Thijs Roelen net te kort om zijn remonte helemaal af te werken en won Jasper De Ceuster de titel. Bij de meisjes domineerde Rhune Vansteenkiste al het hele seizoen en ook in Viersel was ze een klasse sterker dan de concurrentie.

Podium Jeugd C

Het podium bij de Jeugd C:

Jeugd CJongensMeisjes
GoudJasper De CeusterRhune Vansteenkiste
ZilverThijs RoelensHannah Chauveheid
BronsRaf De DobbelaereLene Courcelles