Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Vandendriessche zorgt voor eerste Belgische zege in 2017
Duathlon

Vandendriessche zorgt voor eerste Belgische zege in 2017

Yvonne Van Vlerken Lanzarote duathlon 2017
Yvonne Van Vlerken klopt Alexandra Tondeur (foto: Bob Foy)

Kenneth Vandendriessche heeft het nieuwe seizoen ingeluid met een zege. Hij pakte in de Lanzarote International Duathlon op Club La Santa de eerste Belgische overwinning van 2017 in een triatlon of duatlon. De Europese kampioen LD duatlon is met trainer Luc Van Lierde en Alexandra Tondeur op stage in Lanzarote. Ook Alexandra The Great liet van zich spreken met een tweede plaats achter Yvonne Van Vlerken.

Kenneth begon zijn nieuwe seizoen aan een verschroeiend tempo. In minder dan 15′ liep hij na 5 km de eerste wissel binnen, samen met de Fransman Antoine Mechin. De achtervolgers, met onder andere Filip Van Craenenbroeck, volgden op 25 seconden. Tijdens de 20 km fietsen liep Kenneth anderhalve minuut uit op een groepje van drie met Stephen Bayliss, Leon Martin Drajer en Matthias Knossalla. Van Craenenbroeck volgde in een tweede groepje op meer dan twee minuten van Vandendriessche.

In de afsluitende 2,5 km lopen kwam de overwinning van de West-Vlaming niet meer in gevaar. Kenneth won overtuigend in 55’03. Pas 1’40 later kwam Mechin alsnog als tweede over de streep voor Leon Martin Drajer. Filip Van Craenenbroeck werd zevende in 57’29. Eerder wonnen ook Bart Aernouts (2015) en Joerie Vansteelant (2007, 2008 en 2009) de Lanzarote International Duathlon.

En het werd bijna twee op twee voor coach Luc Van Lierde want ook Alexandra Tondeur zette een sterke wedstrijd neer. Zij stootte op een sterke Yvonne Van Vlerken. Alexandra The Great en The Blond Flying Dutch Girl bleven de eerste run samen. Ook in het fietsen wisten beide dames elkaar niet te lossen en dus moest de laatste 2,5 km uitsluitsel geven. Alexandra ging nog aan de leiding bij het keerpunt, maar in de ultieme slotfase bleek Yvonne te snel. De Nederlandse haalde het in 1u01’40. Alexandra Tondeur kwam dertien seconden later als tweede binnen.

Lanza duatlon result 2017