Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Halve finales top, finale minder in Luxemburgse aquathlon
Hugo Counoy sprintend op blote voeten (foto: PEPSE/Benoit Veys)
Multisports

Halve finales top, finale minder in Luxemburgse aquathlon

Hugo Counoy sprintend op blote voeten (foto: PEPSE/Benoit Veys)
Hugo Counoy sprintend op blote voeten (foto: PEPSE/Benoit Veys)

Ook in Luxemburg zijn ze wel erg vroeg aan het nieuwe duursportseizoen begonnen. Ook dit weekend was er de eerste aquathlon van de FLTRI, de Luxemburgse triatlonfederatie. Gelukkig voor de deelnemers betrof het een indoor zwemloop. Flink wat Belgische atleten zakten af naar Kirchberg. Bij de vrouwen haalden drie landgenotes de halve finales. Bij de mannen overleefden 9 Belgen de reeksen. In de halve finales zorgden Elise Tahay en Erwin Vanderplancke voor uitschieters, maar de finale ging nog een stuk sneller…

Alexia Delheusy, Arianna Spinelli en Elise Tahay haalden de halve finales bij de vrouwen. Alexia en Arianna kwamen nooit in aanmerking voor een finaleplaats. Ze werden 9de en 12de. Maar Elise won zelfs haar halve finale na een enorm spannende wedstrijd. Na 250 meter zwemmen kwam ze samen met thuisatlete Eva Daniëls uit het water. Ze pakte een seconde op de Luxemburgse in de wissel en hield dat verschil constant om na 1000 meter lopen op de indoor piste te winnen in 7’29, exact 1 seconde sneller dan Daniëls en 1″70 sneller dan de Duitse Sophie Theobald. De eerste 6 finishten in minder dan 7 seconden van elkaar. In de finale ging vooral het lopen nog een stuk sneller. Tahay, die in de halve finales de derde beste tijd neerzette, moest uiteindelijk vrede nemen met een vijfde plaats op twintig seconden van de Sloveense winnares Eva Skaza.

Erwin Vanderplancke Luxemburg aquathlon 2017
Erwin Vanderplancke in de finale (foto: Viviane Sloniewicz)

Bij de mannen haalden Erwin Vanderplancke, Tanguy Museur, Louis Jamar De Bolsee, Adrien Deharre, Thomas Servais, Antoine Vandebroek, Alban Troisfontaines, Ethan Decleyn en Hugo Counoy, op blote voeten, de kwartfinales. Maar alleen Vanderplancke plaatste zich bij de eerste zes in zijn reeks en mocht door naar de halve finales. In zijn halve finale werd hij in de sprint geklopt door de Duitser Valentin Wernz. Met een sterke looptijd van 2’21 mocht Erwin dromen van het podium, maar in de finale bleken vooral de Duitse topatleten te sterk. Wernz won de finale met een looptijd van 2’08 en dook samen met zijn landgenoot Tim Helwig als enige onder de 6 minuten. De Luxemburger Stefan Zachaus werd derde. Erwin Vanderplancke werd 9de in 6’21.

Uitslagen Aquathlon Luxemburg 2017