Subscribe Now

* You will receive the latest news and updates on your favorite celebrities!

Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Belgen pakken podiumplaatsen in Lanzarote
Blije tweede Filip Van Craenenbroeck in de 122 van Lanzarote (foto: James Mitchell)
Nieuws

Belgen pakken podiumplaatsen in Lanzarote

Blije tweede Filip Van Craenenbroeck in de 122 van Lanzarote (foto: James Mitchell)
Blije tweede Filip Van Craenenbroeck in de 122 van Lanzarote (foto: James Mitchell)

Aan de Costa Teguize lieten de Belgische triatleten zich opmerken in de 122 Triatlon van Lanzarote. Zowel op de lange als op de korte afstand waren er Belgische podiumplaatsen. De atleten hadden de keuze uit de 122, de Larga, en de 71, de Corta. Daarin deed Bram Van De Plas een gooi naar de hoogste eer. Op de lange afstand kregen we een mooie tweestrijd tussen Club La Santa Belg Filip Van Craenenbroeck en Lanzarote-Brit Stephen Bayliss. 

Op de 122 moesten de atleten 2 km zwemmen, 85 km fietsen en 20 km lopen. Filip Van Craenenbroeck, vorig jaar nog winnaar van de korte afstand, deed voor het eerst een gooi naar de lange afstand, maar stootte op die andere Lanzarote-topper. Net zoals Filip verblijft Bayliss zowat het hele jaar op Lanzarote. Dat de Brit in de nadagen van zijn goedgevulde carriere nog altijd top is, bewees hij door na een goeie zwemproef de leiding stevig in handen te nemen en deze niet meer af te staan. Van Craenenbroeck kwam als vijfde uit het water. 

Filip Van Craenenbroeck tijdens de klim (foto: James Mitchell)
Filip Van Craenenbroeck tijdens de klim (foto: James Mitchell)

“Ik had een redelijk trage start en niet echt mijn beste zwemnummer. Als vijfde begon ik aan het fietsen, maar het duurde niet lang voor ik drie van de snellere zwemmers passeerde. Het uitdagende parcours is heel mooi maar ook enorm zwaar. Ik slaagde er in om als tweede in de wissel te komen, maar nummers 3 en 4 volgden vlak achter mij. Na een snelle wissel, begon ik als tweede te lopen. Ik wou echt goed lopen en onder andere dankzij de steun van mijn vrouw Anja en mijn zoon Vik lukte dat ook. Ik bleef vechten voor de eerste plaats maar het gat met Bayliss was te groot. Uiteindelijk liep ik een goeie 20 km in 1u13. Ik ben dan ook superblij met de podiumplaats,” aldus Filip, die in zijn volgende wedstrijd, de Volcano Triathlon, nog meer Belgen zal tegenkomen. Nu volgde Nelis Pex als enige Belg redelijk het spoor van Filip. Nelis finishte als zesde in Casta Teguise.

Van der Plas pakt ook zilver

Op de korte afstand was er ook Belgisch zilver. Bram Van der Plas ging na een vrij goed zwemnummer van 1 km in achtervolging op de Spaanse favoriet Daniel Rodriguez. Die nam meer dan een minuut voorsprong tijdens de 61 km fietsen. Rodriguez bouwde zijn voorsprong nog iets verder uit in de 10 km lopen. Daarin voelde Bram Van der Plas de hete adam van Andy Gray in zijn nek, maar onze landgenoot hield stand en pakte de tweede plaats.

Uitslagen 122 Lanzarote