Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Ilse Geldhof wint triatlon/duatlon in Spanje
Duathlon

Ilse Geldhof wint triatlon/duatlon in Spanje

Ilse Geldhof TriCastello 2017

Eigenlijk is 2017 haar afscheidstournee van de topsport in duatlon, maar een overwinning in een triatlon kan er nog altijd bij. Dit weekend dikte Ilse Geldhof haar rijkgevulde palmares nog wat extra aan. De meervoudige Belgische kampioene duatlon trok naar de triatlon van Castello, in de buurt van Benicasim waar ze samen met haar partner Kurt Jurgens fietsstages van De Toerist Biking begeleidt. En ze pakte er meteen de zege, al hielp het wel dat de wedstrijd omgezet werd naar een duatlon.

“Ik wou nog eens starten in een triathlon en had daarvoor toch wel wat gezwommen in de zee hier bij Benicasim om toch een beetje voorbereid te zijn op het zwemmen,” vertelt Ilse. “Tot mijn verbijstering werd zondagochtend echter besloten om er een duatlon van te maken wegens vervuild water in de baai van Alossebre. Spek naar mijn bek natuurlijk,” aldus Ilse. Onze Belgische kampioene stoomde dan ook echt wel onbedreigd op de overwinning af met meer dan 7′ voorsprong. De meisjes die hier aan triatlon doen, zijn niet zo goed in duatlon en op een zwaar fietsparcours reed “La Geldhof” iedereen op minuten achterstand, ze kon dus freewheelend haar 2de overwinning meepakken op haar vakantie.

Het was voor Ilse Geldhof de tweede zege op 8 dagen tijd in Spanje (rond Benicasim). Vorige week zaterdag avond won ze ook al de 10 km Nocturne run in Oropesa, in een mooie tijd van 37’45” bij 30°.