Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Veerle Dejaeghere als duatlete 12de op Alpe d’Huez
Duathlon

Veerle Dejaeghere als duatlete 12de op Alpe d’Huez

Veerle Dejaeghere duatlon Alpe d'Huez

Een opvallende verschijning dinsdag in de duatlon van Alpe d’Huez. Tussen de absolute duatlontoppers troffen we ook Veerle Dejaghere aan. De viervoudige veldloopkampioene en vorig jaar nog deelneemster aan de olympische marathon in Rio deed het niet onaardig. Ze werd twaalfde bij de vrouwen en pakte de overwinning bij de veteranen. Ex-Belgisch kampioene duatlon Kim Nulens finishte vlak achter haar als 13de en tweede veterane.

Haar outfit had meer weg van een marathonloopster dan van een duatlete, maar zelfs zonder trisuit zette Veerle een sterke wedstrijd neer. In het eerste lopen volgde ze op twee minuten van leidster Marion Gay-Pageon aan de voet van de Alp. Op de fiets kwam onder andere Kim Nulens haar voorbij. De ex-Belgische kampioene lange afstand in het duatlon deed 1u11’27 over de klim van Alpe d’Huez. Veerle had er 1u12’43 voor nodig. In de slotrun liep ze nog voorbij Kim en pakte ze de 12 de plaats na 1u53’14. Nulens werd 13de in 1u54’09. De beste Belgische dame was Emma Claisse op de 6de plaats, zoals we gisteren reeds vermeld hadden in ons wedstrijdverslag. Emma is de dochter van Joël Claisse, één van de eerste Belgen die in Zofingen in de top-10 dook. Joël deed zelf ook mee op Alpe d’Huez en werd nog knap 59ste en 2de in zijn age group. Bij Cis en Koen Bens was het net omgekeerd, daar haalde de zoon het van de vader…

“Denk niet dat ze het nog gaat doen”

Veerle Dejaghere met Jan Petralia Alpe d Huez 2017

Veerle Dejaeghere vierde na haar sterke prestatie mee met winnaar Jan Petralia, over wie we gisteren al uitgebreid schreven. Hij was ook de reden waarom ze in de duatlon meedeed. “We zijn hier met een groepje atleten op stage,” vertelt Jakke Petrol. “Onder andere Jannes Cottyn (die knap 16de werd), Sofie Gallein en Veerle zijn daarbij. De afgelopen dagen heb ik Veerle zitten aansporen om toch mee te doen. Ze is uiteindelijk overstag gegaan, al had ze de afgelopen drie maanden nauwelijks gelopen en is ze pas deze week beginnen fietsen. Ze vertelde me wel dat ze flink afgezien heeft, dus ik denk niet dat ze het nog eens gaat doen, al wou ze wel eens van de duatlonsport proeven,” aldus winnaar Petralia.

Volledige uitslag Alpe d’Huez duathlon