Subscribe Now

* You will receive the latest news and updates on your favorite celebrities!

Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Challenge Geraardsbergen krijgt nieuwe datum
Geen Challenge Geraardsbergen in 2021 (foto: 3athlon.be)
Nieuws

Challenge Geraardsbergen krijgt nieuwe datum

Challenge Geraardsbergen 2017 269

Na een zeer geslaagde eerste editie van de Challenge Geraardsbergen, dit jaar op 2 juli, moest het organisatieteam voor 2018 op zoek naar een nieuwe datum. Dit jaar zaten de twee populairste volledige triatlons in Duitsland, Challenge Roth en Ironman Frankfurt, elkaar in de haren door op 9 juli op dezelfde dag te organiseren. In Roth besloten ze daarom om in 2018 naar het eerste weekend van juli te verhuizen. En dus moest Geraardsbergen gaan puzzelen in een drukke triatlonagenda. De uitkomst is 10 juni 2018 geworden.

“Het is inderdaad puzzelen geweest,” vertelt Jens Heyman, “maar de kogel is door de kerk. In 2018 zal onze Challenge halve triatlon door gaan op zondag 10 juni. We schuiven dus een drietal weken naar voor op de kalender, na de wijzigingen binnen de Challenge Family kalender. Buiten de datum verandert er weinig aan de wedstrijd. We behouden hetzelfde loop en fietsparcours, en bieden atleten en supporters een topervaring op dezelfde start en aankomstplaats. De expo gaan we iets creatiever aan pakken, maar ook in 2018 streven we ernaar om er een tweedaags spektakel van te maken met tal van randevents, met onder andere de kids-wedstrijden en de 3 Uur De Muur.”

Inschrijvingen open op 6 september

“We hopen na de positieve commentaren van de atleten bij de eerste editie nog sterker te groeien en de kaap van de 800 atleten te bereiken,” klinkt Jens ambitieus. “Onze inschrijvingen starten op woensdag 6 september met een lanceringsweek aan een early bird tarief van € 159,-. Vanaf 13 september kost een deelname aan de halve afstand € 179,-.” aldus Jens Heyman van het Challenge Geraardsbergen team. 3athlon.be zal in 2018 opnieuw als mediapartner optreden van de Challenge Geraardsbergen.

Vorig jaar won Tine Deckers de eerste editie van de Challenge in eigen land. Zij zal alleszins proberen om de Challenge Geraardsbergen in haar wedstrijdprogramma op te nemen. Of Pieter Heemeryck revanche komt nemen volgend jaar is ook nog even afwachten…