Subscribe Now

* You will receive the latest news and updates on your favorite celebrities!

Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Seppe Odeyn vice-wereldkampioen in Zofingen
Duathlon

Seppe Odeyn vice-wereldkampioen in Zofingen

Seppe Odeyn Zofingen 2017

De 29ste Powerman duatlon van Zofingen, voor de tiende keer samen met de ITU goed voor het WK Long Distance, heeft een historische winnaar opgeleverd. Voor het eerst won een Rus in Zwitserland. Maksim Kuzmin was een klasse te sterk, ook voor uittredend wereldkampioen Seppe Odeyn. Die bleef de hele tijd weerwerk bieden en pakte verdiend een zilveren medaille. Bij de age groupers waren de Belgen super, met twee wereldtitels en een pak medailles.

De Powerman van Zofingen begon zoals altijd met tien kilometer lopen, maar de Fransman Thibaut Le Cras hield een verschroeiend hard tempo aan. De rest volgde zodat we na een snelle eerste run een kopgroep van negen kregen. Die werd aangedikt tot dertien leiders in het fietsonderdeel, iets wat we in Zofingen nog niet vaak meegemaakt hebben. “Je kan je niet meer permitteren om in het eerste lopen niet mee te zijn,” legt Seppe Odeyn uit. “Anders riskeer je de boot te missen in het fietsen. Daarin heb ik veel kopwerk opgeknapt omdat er alleen tijdens de klimmetjes gekoerst werd en ik wou het tempo hoog houden. Maar ik merkte helaas in het lopen dat Kuzmin te sterk was. Als je zag hoe hij Le Bellec er af liep, dan wist ik hoe laat het was. Maar ik denk dat ik me een waardig uittredend wereldkampioen toonde en ben blij met zilver.”

De 29-jarige Rus pakte zijn grootste overwinning uit zijn carrière. Voor Seppe Odeyn werd het zijn derde podiumplaats op rij in Zofingen. En het brons was, voor de vijfde keer al, voor de Deen Soren Bystrup. Jochen Neyrinck werd 16de bij de pro’s, Alexandre Cellier 21ste. Maar dat was achter een paar sterke Belgische age groupers.

Hans Van den Buverie werd 13de overall en mag zich officieel wereldkampioen bij de age groupers noemen. En hij pakte natuurlijk goud bij de M35. Bij de M25 pakte Ronald Beckers met een 19de plaats overall het goud. Jan Meysmans (M35), Diederik Derijcke (M30), Wim De Coene (M40), Jonas Vandevyvere (M25) en Maurice Van Speybroeck (M60) waren goed voor een knappe zilveren medaille. En dan was er nog brons voor Bert Wouters (M35) en Sam De Bruyn (M30).

Bij de vrouwen won Emma Pooley voor de vierde keer op rij. De Britse, woonachtig in Zwitserland, begon wat rustiger dan de voorgaande jaren, maar halfweg de 150 km fietsen trok ze in de aanval en zette ze de rest op meer dan twintig minuten. Miriam Van Reijen, getraind door de Belgische trainer van Seppe Odeyn, Stefaan Devliegher, pakte het zilver. En de Duitse Katrin Esefeld pakte het brons. Virginie Soenen werd achtste pro op de 11de plaats. Deborah Ghyselen werd 15de overall en 10de pro. Marlies Beckers pakte zilver in de F25.