Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Triatlonweekend SP&O Mechelen breidt uit met jeugdwedstrijden
Nieuws

Triatlonweekend SP&O Mechelen breidt uit met jeugdwedstrijden

Zwemstart triatlon mechelen

Tijdens het weekend van 16 & 17 september staat Mechelen opnieuw in het teken van triatlon. Deze dagen organiseert de triatlonclub SP&O immers opnieuw zijn jaarlijks triatlonweekend aan de Eglegemvijver te Hombeek. Om iedereen van de triatlonsport te kunnen laten genieten breidt het weekend dit jaar uit met wedstrijden voor de jeugd. Zo vinden zaterdagochtend wedstrijden plaats voor de jeugd C (12-13 jaar), jeugd B (14-15) en jeugd A & Junioren (16-19 jaar). Deze wedstrijden vormen de voorlaatste manche van de Lotto Jeugdcup Triatlon van de Vlaamse Triatlon en Duatlon Liga. Om ook de allerkleinsten aan sport te kunnen laten doen is er voor hen een Just for Fun loop over een afstand van 500 of 1000 meter met welverdiende beloning aan de finish!

Verder bestaat het triatlonweekend in Mechelen uit de gekende concepten. Op zaterdagmiddag is het tijd voor de Brummo Business Triatlon waarbij vrienden, familie of collega’s een team vormen van één zwemmer, één fietser en één loper om zo in estafette-vorm een kwarttriatlon af te leggen. Traditioneel vinden we bij deze teams steeds een aantal bekende gezichten terug. Zo heeft onder meer de bekende triatlete Sofie Goos haar deelname reeds bevestigd met het Brunel-team. Andere bekende gezichten die jaarlijks weerkeren zijn onder andere Ronny Mosuse en Unizo topman Karel van Eetvelt.

Zondagochtend staat de short distance wedstrijd op het programma. Deze vormt steevast het sluitstuk van het “Start to triatlon” project van SP&O Mechelen waarbij debutanten in 12 weken worden klaargestoomd om voor het eerst in hun leven mee te doen aan een triatlonwedstrijd. Op zondagmiddag vormt de 30ste editie vormt van de Autopartners kwart triatlon al jaren een klassieker op de stayer wedstrijdkalender. Ondanks de concurrentie van het WK in Rotterdam starten bijna 250 atleten op de kwartafstand, met als grootste favorieten Brecht Van Vooren, Remco Verbelen, Lander Dircken, Tuur Lemmens, Jeroen Vandael en Alexander Wayaffe. Bij de vrouwen is het uitkijken naar Heleen Adams én Alexandra Tondeur.