Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Genieten in Kona 2 – “Het aftellen is begonnen”
Column

Genieten in Kona 2 – “Het aftellen is begonnen”

Olivier cornelis loop olv waver

In zijn eerste blog op 3athlon.be had Olivier Cornelis het over hoe hij bij zijn eerste deelname in Kona vergeten was om te genieten. En dus maakt de zaakvoerder van 3athlon.be partner Cornelis Bedding het hoofdonderwerp uit van deze reeks: “Genieten in Kona.” In aflevering twee begint Olivier af te tellen, met een laatste (loop)wedstrijdje, maar ook met trainingen in het donker of binnen. “De voorbereiding loopt op volle toeren en de zin in om te vertrekken begint te groeien. Ik ga proberen van iets regelmatiger mijn dagboek met de ‘countdown to kona’ bij te houden…”

“Na een leuke vakantie in Morzine en Carpentras met stevige volumes heb ik een weekje rust ingebouwd. Het was de bedoeling om nog een wedstrijd mee te pikken maar dat is door het werk een beetje in het water gevallen. Ik had dus last minute maar gekozen om dan een loopwedstrijdje van 10 km te doen in Onze-Lieve-Vrouw-Waver.

Na het werk samen met Sofie en Pieterjan vertrokken. Zij hebben vlot de 5 km gedaan en bij mij ging het een beetje het zelfde, vlot tot 5 km en dan blokkeerde ik. Het parcours was draaien en keren en door akkers. NOT MY CUP OF TEA! Het tempo voelde nochtans heel vlot en makkelijk aan en ik kwam door in 17’49 op 5 km. Maar dan kon ik niet meer versnellen na de bochten. Vooral de akkers vormden wel een probleem omdat ik een chronische hielblessure (haglund) heb. Daar heb ik wel een week last van gehad.

Olivier Cornelis Hawaii training

Vorige week stond er dan vooral volume op en door het slechte weer en vroege zonsondergang vooral veel op de rollen gedaan. 13 km zwemmen,460 km fietsen en 55 km lopen en eindigen met een goed gevoel geeft moed om de laatste rechte lijn van 3weken in te gaan.

Tot de volgende!”

Cornelis Bedding Equili banner2