Subscribe Now

* You will receive the latest news and updates on your favorite celebrities!

Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
6 op 6 voor Odeyn en 3, 2, 1 voor Roelandt
Multisports

6 op 6 voor Odeyn en 3, 2, 1 voor Roelandt

Seppe Odeyn Hel 2017 1

De 16de editie van de Hel van Kasterlee heeft geen verrassingen opgeleverd. Topfavoriet Seppe Odeyn pakte zijn zesde overwinning op rij. Alleen Geert Lauryssen kon hem een tijd onder spanning zetten. Bij de vrouwen kregen we een beklijvend duel tussen tweevoudig winnares Miek Vyncke en de runner-up Inge Roelandt. Die laatste haalde het ondanks pech.

Odeyn en Lauryssen draaiden in het eerste lopen van 1>5 km meteen de gaskraan open en liepen al minuten uit op de concurrentie. Tijdens de 120 km mountainbiken gingen Ronald Beckers en Kevin Van Hoovels in de achtervolging, maar ook deze sterke mountainbikers slaagden er niet in om tijd terug te pakken. En dus begonnen Seppe en Geert met een geruststellende bonus aan de 30 km beginnen.

Seppe ODeyn Hel 2017 2

In de slotloop stond er opnieuw geen maat op Seppe die vlot uitliep op Lauryssen. Odeyn pakte zijn zesde zege in Kasterlee, hoewel hij vorig jaar had gezegd dat vijf genoeg was. “Maar met het nieuwe parcours wou ik toch nog een keer proberen. En nu ik er zes heb, wil ik verder gaan voor tien,” aldus de zesvoudige winnaar, die op het podium de verjaardag van zijn vrouw Valerie vierde en de hele sporthal in Kasterlee liet meezingen. Eindtijd van een zware editie: 7u33, bijna anderhalf uur trager dan vorig jaar. Geert Lauryssen werd op meer dan acht minuten tweede. Zij waren de enige atleten die onder de acht uur bleven.

Simon Van Roy maakte het feestje van Odeyn compleet. De Sikke, goed bevriend met Odeyn, pakte de derde plaats voor een sterke Kevin Van Hoovels en Jan Debie.

Bij de vrouwen bleven Inge Roelandt en Mieke Vyncke bij elkaar in de buurt in het eerste lopen maar op de mountainbike was Roelandt duidelijk de sterkste. Halfweg de 120 km fietsen kreeg de 12B04 atlete pech. Een kapotte derailleur kostte haar heel veel tijd. Miek kwam er opnieuw overheen maar Inge wist de situatie nog recht te zetten en begon alsnog als leidster aan de 30 km lopen. Die leidersplaats stond ze niet meer af. Na een derde plaats twee jaar geleden en zilver vorig jaar pakte Inge haar eerste overwinning in Kasterlee. Tweevoudig winnares Miek Vyncke werd tweede. De derde plaats ging naar Inge Raemaekers.