Subscribe Now

* You will receive the latest news and updates on your favorite celebrities!

Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
17 keer 2017: Militaire topsfeer
Nieuws

17 keer 2017: Militaire topsfeer

Belgian Military Team

De 3athlon.be redactie blikt dit jaar in 17 keer terug op 2017. De derde aflevering komt van de nieuwe PR-manager van het Belgian Military Triathlon Team. Onze redacteur Gert-Jan was zelf al als atleet actief bij de Belgische militaire nationale ploeg en kreeg in 2017 de vraag om zijn ervaring in communicatie aan te wenden voor de ploeg. Eén van de hoogtepunten voor de militaire ploeg was het WK voor militairen, een sterkbezette triatlon in Warendorf.

“Mijn 2de moment brengt mij terug naar Warendorf. In Duitsland vond na enige tijd eindelijk ‘The World Military Triathlon Championship’ plaats, zeg maar het WK voor militairen. Met de Belgische selectie waren we uiteraard ook van de partij en met enige trots mocht ikzelf ook de selectie vervoegen, hetzij dan om alles vanaf de zijlijn op de voet te kunnen volgen en samen met het team toe te leven naar de grote dag. Met heel wat olympiërs aan de start mocht het deelnemersveld meer dan gezien zijn.

Beligsche militairen GertJan

 

Wij Belgen lieten ons hierdoor echter niet ontmoedigen en ondanks een blessure van kopman Simon De Cuyper toonden onze mannen dat ze collectief over een sterk blok beschikten en zo een sterke prestatie uit de brand wisten te slepen. Daarnaast slaagden de masters er ook nog eens in het podium te halen en zo mocht het Belgian Military TriTeam een bronzen medaille meenemen naar huis.

Toch zijn het niet alleen de sportieve prestaties die de reden vormen om dit evenement tot mijn hoogtepunten toe te voegen. Dat sterke blok waarover de militaire ploeg beschikt, is naast een bende atleten doorheen de jaren ook een bende kameraden geworden en dat onder toeziend oog van hoofdtrainer Kurt Preem en teamverantwoordelijken Marc Deschrijver en Dries Boven. Dat de teamsfeer goed zit, daar was het WK in Warendorf enkel maar een voorbeeld van. Zowel voor, tijdens als na de wedstrijd toonde het Belgian Military TriTeam zich telkens samen sterk, als één blok!”