Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Frederik Van Lierde via Alpe d’Huez naar Hawaii
Nieuws

Frederik Van Lierde via Alpe d’Huez naar Hawaii

Frederik Van Lierde 2018

Frederik Van Lierde heeft mooie plannen voor 2018! Dinsdag vond in de garage van Devos-Capoen in Kuurne de jaarlijkse persvoorstelling van Frederik Van Lierde plaats. De showroom van de Renault garage die al jarenlang vaste partner is van de topatleet fungeerde dit jaar als gastlocatie waar de nieuwe bolide waarmee ‘Fré’ zal rondrijden centraal in de schijnwerpers stond. De show stelen op de openbare weg met deze pick-up is alvast een zekerheid maar uiteraard zal Frederik ook in 2018 er alles aan doen om ook op zijn Cervélo P5X terug van zich te laten spreken. Dit jaar moet dat onder meer gebeuren op de flanken van Alpe d’Huez, de meest legendarische berg van de Franse Alpen.

Voor het eerst onder de 8 uur duiken

Geen grote verassingen waar we de wenkbrauwen van fronsten maar toch wel enkele opvallende zaken die voor de nodige aandacht zorgen in zijn seizoenplanning. De atleet uit Menen plant 3 Ironmans (waaronder Hawaii), 1 opvallende LD wedstrijd en een verkenning van de nieuwe 70.3 wedstrijd In Vichy. In april gaat de kop eraf want dan staat Frederik aan de start van de Ironman van Texas. Een snelle wedstrijd waarvoor bewust gekozen werd omdat Frederik voor het eerst onder de 8-uur grens wil duiken op de Ironman afstand, een prestatie die voorlopig nog ontbreekt in zijn nu al indrukwekkende carrière. Van de VS trekken we 2 maanden later naar het vertrouwde Nice. Daar waar Van Lierde nu al een legende is, wil hij dat nu ook extra kracht bijzetten op de tabellen door een 5de keer te zegevieren aan de Côte d’Azur en zo de aanval op het record van Zamora (5x winnaar) aan te vatten.

Unieke Franse treble?

Vanaf dan wordt Frankrijk de steevaste uitvalsbasis voor de Menenaar. In september staat de nieuwe Halve Ironman gepland in datzelfde Nice. Deze wedstrijd moet de generale repetitie worden voor de organisatie want één jaar later zal deze wedstrijd het strijdtoneel vormen voor het WK Ironman 70.3. Frederik heeft deze datum nu al genoteerd in zijn agenda want in ‘zijn’ Nice wil hij ook schitteren op dit WK, waarvoor maandag ook al Kenneth Vandendriessche zich meldde. Daarom trekt Fré er nu al heen om het parcours al eens van naderbij te bekijken maar natuurlijk zal hij een mogelijke overwinning ook hier niet laten liggen. De grootste verrassing van de Sportman van het jaar van 2013 komt er in augustus aan in de Franse Alpen. Met de LD triathlon van Alpe d’Huez start Frederik in de wedstrijd die al jarenlang op zijn verlanglijstje staat. Misschien kan hij wel voor een huzarenstukje zorgen door een unieke Franse treble neer te zetten en zo met een vat vol vertrouwen af te zakken naar zijn jaarlijkse afspraak op the Big Isle.

De Ironman van Hawaii is uiteraard opnieuw de wedstrijd die terug met stip op de agenda genoteerd staat. Ondanks de pech van de voorbije 2 jaar is Frederik nog steeds gebrand om nog eens te schitteren in Kona. Hij liet alvast weten het dit jaar op de fiets anders aan te pakken en niet meer te kiezen voor een tussentijdse bevoorrading. Toch heersen er geen revanche gevoelens  bij deze atleet na het ongelukkige voorval van vorig jaar (Frederik verloor toen kostbare minuten omdat zijn bevoorradingszakje niet klaar lag). Er was bij Frederik eerder een nog grotere honger te bespeuren om te bewijzen dat er met de oud-winnaar nog steeds rekening moet gehouden worden.

Frederik Van Lierde GJ Dhaene Defensie 2018

Naast de wedstrijdplanning kregen we ook meer inzicht over de omkadering waarmee Van Lierde dit seizoen zal aanvatten. Geen grote wijzigingen want alle vertrouwde partners, waaronder Defensie (ook werkgever van onze redacteur Gert-Jan D’haene) bleven de atleet trouw en op het nieuwe Castelli pakje van de atleet prijkt met ‘Paso’ zelfs een nieuwe sponsor. Het traiteur-bedrijf uit de Vendée bewijst hiermee dat de integratie van deze atleet binnen de regio (Frederik is lid van ‘Les sables Vendéé triathlon’ club) met verve verloopt. Hij liet weten dat de regio zich helemaal op de sport wil focussen en interesse toont om in de toekomst ook een Ironman wedstrijd te herbergen.

Frederik Van Lierde outfit