Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Leuvense triatleet plotseling overleden
Nieuws

Leuvense triatleet plotseling overleden

Jan Cox 2017

Hij moest in juli van dit jaar nog 34 worden, maar hij zal voor altijd 33 blijven… Vanmiddag bereikte ons het verschrikkelijke nieuws dat triatleet Jan Cox maandagavond plots overleden is. Een paar weken geleden kwam hij nog met zijn bekende brede glimlach samen met zijn neef Bart Stultiens over de streep na alweer een zware Grand Raid in Berismenil. We hadden nooit gedacht dat het de allerlaatste keer zou zijn dat we Jan binnen zouden roepen…

Jan is geboren in Leuven op 30 juli 1984. Hij zou altijd in de buurt van Leuven en Kessel-Lo blijven wonen. De vroegere buschauffeur bij De Lijn werkte de laatste jaren voor de Vlaamse Stichting Verkeerskunde. De triatleet van TDL Leuven hield vooral van het zwaardere triatlonwerk. De Embrunman in 2014, net onder de 16 uur en met een marathon vol maagkrampen, was één van zijn topervaringen en in de 111 van La Roche pakte hij in 2015 nog de 16de plaats. Verder zagen we hem de laatste jaren meer in de offroad wedstrijden bezig, telkens met zijn motto: “no risk, no fun!” of “hoe zotter, hoe beter!”… Dit jaar zou hij nog eens deelnemen aan de Inferno triatlon in Zwitserland, waar hij in 2012 een eerste keer finishte…

Jan Cox Grand Raid 2018

Niet alleen aan zijn kale karakterkop was Jan altijd vlot te herkennen, maar vooral aan die sprankelende blik in zijn ogen en zijn altijd aanwezige glimlach. Hoe zwaar de wedstrijd ook was, als anderen aan het afzien waren, leek het alsof Coxke zich eens zo hard aan het amuseren was. De triatleet van TDL Leuven was ook altijd in voor een goede babbel voor of na… Wij wensen zijn vrouw Vera en zijn familie, papa, mama en zus Clara en broers Dries en Toon en zijn triatlonmaatje en neef Bart en al zijn triatlonvrienden heel veel sterke toe. We gaan Jan enorm hard missen!

Jan Cox Grand Raid 2012