Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Odlo Blackcomb Light
Gear

Odlo Blackcomb Light

IMG_C70A9B12300E-1

Odlo is alom tegenwoordig op de winterspelen. Maar het Noorse merk is meer dan wintersport. Odlo beschikt ook over een heus loopgamma en 3athlon.be kreeg een pakket in de bus. Met de Odlo Blackcomb Light waren we meteen gewapend om de koude van de voorbije maanden te trotseren. Aan het werk dus!

Run in blue

Geen standaard zwarte of witte uitvoering wat je meestal van een basislaag mag verwachten, maar Odlo gaat voor blauw. In onze ogen een geslaagde keuze, het mag eens iets anders zijn. Het stijlvolle design zorgt ervoor dat je deze basislaag ook perfect kan dragen als loopshirt wanneer het net iets warmer is. Dit shirt is dus veel meer dan een standaard “baselayer”. 

IMG_C36DFE0FB7D6-1

Maatvoering

In de maatvoering vormt Odlo geen uitzondering op andere merken. Small, Medium, Large? De maat is zoals jij die gewoon bent bij andere merken. De rekkende stof met de naadloze ‘bodymapping-technologie’ maakt het geheel aangenaam om dragen en voelt echt aan als een tweede huid.

Gewenste temperatuur

Ondanks de zeer lichte stof is dit product een ideale temperatuurregelaar. Zowel bij winterse omstandigheden met daarboven een extra laag (Odlo Bodywarmer Omnius in ons geval) als bij de eerste zon was het gevoel alvast top. Ook het sneldrogend vermogen is een grote troef. Bijvoorbeeld als je wil nakeuvelen na een training en bij thuiskomst opmerkt dat het truitje opnieuw opvallend droog aanvoelt.

IMG_C1706B5FB7F9-1

Kleur maar geen geur

‘Effect by Odlo’ is Odlo’s unieke weefsel met zilverpartikels dat bacteriën neutraliseert en zo zweetgeurtjes voorkomtNatuurlijk wil dit niet zeggen dat je weken aan een stuk het truitje ongewassen moeten laten (iets wat we niet uitgeprobeerd hebben), maar we kunnen stellen dat na de training de onaangename zweetgeur niet echt aanwezig was. Het effect voert zijn werk dus goed uit.

Ons verdict

Met een prijs van €60 is dit wel een prijzig product. Toch zijn we ervan overtuigd dat een regelmatige loper gerust mag streven naar dat extra comfort. Met de Blackcomb Light krijg je alvast waar voor je geld.