Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Aernouts en Heemeryck 4 en 6 in Gran Canaria
Start van de Challenge Gran Canaria met links Heemeryck, centraal Aernouts en 2de rechts Van Cleven
Nieuws

Aernouts en Heemeryck 4 en 6 in Gran Canaria

Start van de Challenge Gran Canaria met links Heemeryck, centraal Aernouts en 2de rechts Van Cleven
Start van de Challenge Gran Canaria met links Heemeryck, centraal Aernouts en 2de rechts Van Cleven

De Challenge Gran Canaria in Mogan is uitgedraaid op een bijzonder spannende strijd tussen 6 topatleten op de halve triatlon. Onder hen twee Belgen die de hele tijd de rechtstreekse strijd aangingen met Patrick Lange, de wereldkampioen Ironman. Het leverde Pieter Heemeryck een 6de plaats op en Bart Aernouts pakte de 4de plaats, niet eens zo ver achter Lange. De winst ging naar de snel lopende Spanjaard Pablo Dapena. Die stond vorige week in Rome ook al op het podium. Yvonne Van Vlerken domineerde de wedstrijd bij de vrouwen.

Van Vlerken maakte het verschil in de 90 km fietsen. Alleen Ewa Komander wist het verschil te beperken tot een vijf minuten, de andere concurrentes verloren meer dan tien minuten. Yvonne won vlot in 4u38’41. Ewa Komander werd tweede en Anna Noguera pakte de derde plaats.

Yvonne Van Vlerken Gran Canaria 2018

Bij de mannen was er veel meer spanning. Andi Boecherer trok op avontuur in het fietsonderdeel. Achter hem knapte Pieter Heemeryck een groot deel van het achtervolgingswerk op met naast zich Ironman Hawaii winnaar Patrick Lange. Het BMC Vifitsport Team zag Patrik Nilsson uitvallen na 40 km maar dat werd ruim gecompenseerd toen in de slotfase van het fietsen ook Bart Aernouts bij de achtervolgers kwam aansluiten.

In de afsluitende halve marathon ging Pablo Dapena halfweg over Boecherer. Patrick Lange voglde als derde op 40 seconden en nog een halve minuut later kwam Bart Aernouts als vierde voorbij. Het leek er even op dat Aernouts nog naar voor zou geraken, maar de top drie veranderde niet meer. Pablo Dapena won verrassend van de wereldsterren in 4u00’25. Andi Boecherer werd tweede in 4u00’42 en Patrick Lange werd derde in 4u01’17. In een tijd van 4u02’32 kwam Bart Aernouts als vierde over de streep voor Sven Riederer en Pieter Heemeryck. De triatleet van het Domo-Scott team deed 4u06’47 over de halve triatlon. Michael Van Cleven was de derde Belg op de 15de plaats in 4u39’09.

Op de korte afstand was er ook Belgisch succes. Tim Baelus opende zijn seizoen met de kwarttriatlon in Mogan. Achter de Duitser Fabi Eisenlauer (2u12’09) werd Tim knap tweede in 2u15’44.

Tim Baelus Challenge GRan Canaria 2018

Op de halve afstand stonden erook nog een paar sterke age groupers aan de start in Gran Canaria. Kris Verbiest werd 14de en pakte in 4u51’35 de derde plaats bij de M30. Hugo Debusscher werd in 4u55’01 tweede bij de M45. Bij de M50 is de derde plaats bijzonder nipt naar Christophe Quartier gegaan, die Gerd Goedhart met 4 seconden klopte. Ook Anja Van Gompel lijkt op weg naar een podium en wellicht meer. Later krijgt u hier nog updates van de age groupers als ook zij gefinisht zijn.

Uitslagen Gran Canaria