Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Titelstrijd halve triatlon volgend jaar op De Muur?
Nieuws

Titelstrijd halve triatlon volgend jaar op De Muur?

Geraardsbergen BK kandidaat

Dit jaar wordt voor het derde jaar op rij het Belgisch kampioenschap halve triatlon georganiseerd in Eupen. Maar in 2019 zou het zo maar eens kunnen dat in Geraardsbergen om de nationale titels wordt gestreden. Skoda Challenge Geraardsbergen kondigden vanochtend aan dat ze hun kandidatuur hebben ingestuurd om in 2019 het BK te organiseren als deel van de internationale Challenge triatlon. En dat betekent dus dat De Muur voor het eerst in het Belgische triatlon de scherprechter kan worden in een titelstrijd. Het is overigens van 2015 in Deinze geleden dat het BK nog eens in Vlaanderen werd gehouden.

Dit jaar vindt de Skoda Challenge Geraardsbergen plaats op zondag 10 juni, al is het nog niet duidelijk of deze datum behouden blijft in 2019. Het is nog maar de tweede editie onder de Challenge vlag maar de wedstrijd heeft nu al een mythische status gekregen door zijn parcours met de Congoberg en De Muur, het pittige looptraject en de knappe aankomst op een volle Markt. Het lijkt ons alvast de ideale setting voor een spectaculair BK, met alle Belgische toppers die zich meten met de internationale Challenge triatleten… In 2015 waren Charlene Ottevaere en Pieter Heemeryck de laatste Belgische kampioenen op Vlaamse bodem… En Pieter werd vorig jaar tweede in de Challenge en eerste Belg. De concurrentie is dus gewaarschuwd 🙂

Je kan hier nog altijd inschrijven voor de Skoda Challenge Geraardsbergen 2018

Skoda Challenge Geraardsbergen affiche