Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Veldrijdster pakt zilver in eerste duatlon
Duathlon

Veldrijdster pakt zilver in eerste duatlon

Jolien Verschueren in haar eerste duatlon in Elsegem (foto: Andre Marlier)

Op Pinkstermaandag werd traditioneel de duatlon van Elsgem gehouden. Tussen de duatleten viel maandag een bekend gezicht op: veldrijdster Jolien Verschueren nam er voor het eerst deel aan een run bike run. Ze werd meteen tweede bij haar debuut achter de sterke Lotte Claes. Nog opvallender is het feit dat het maar van april geleden is dat ze een hersenoperatie onderging. Bij de mannen won Wazo De Rouck.

Het zag er een tijd uit dat de titelverdediger van vorig jaar, Thibaut De Smet, het opnieuw zou halen, maar hij kreeg in de slotkilometers van de tweede run last van de warmte en zakte nog terug naar de vijfde plaats. Zo lag de weg open voor Wazo De Rouck om naar de winst te lopen. Hij haalde het voor Cedric Callewaert en Cedric Vanhouttegem.

Bij de 19 vrouwen was Lotte Claes de topfavoriete. De duatlete van het Solidpharma team ging meteen vanaf de eerste run aan de leiding en stond die positie niet meer af. Zij won overtuigend de duatlon van Elsegem. Op de tweede plaats kregen we de verrassende Jolien Verschueren. De veldrijdster behoort tot de nationale top in België en ze is niet de eerste die van de cyclocross een keer overstapt naar duatlon. Zelfs Erwin Vervecken en Bart Wellens gingen haar ooit voor, bij de vrouwen heeft ook Loes Sels een aantal duatlons op haar palmares staan. En er zijn genoeg triatletes en duatletes die de overstap omgekeerd maakten richting cyclocross, zoals onlangs nog Birgit Massagé en daarvoor Ellen Van Loy.

De tweede plaats van Jolien Verschueren was des te opvallender omdat ze afgelopen april nog een hersenoperatie onderging. Na de verwijdering van het gezwel dat haar al een tijd parten speelde, bleek het niet goedaardig te zijn. Ze moest meteen in behandeling gaan en het vooruitzicht was dat ze dit jaar niet meer in competitie zou uitkomen. Maar kijk, een maand later deed ze mee om de conditie eens te testen. En dat viel blijkbaar mee, want ze werd knap tweede. 

“De therapie slaat aan en de dokters zullen het ook niet kunnen geloven dat ik reeds tot zoiets in staat ben. Het was reeds een overwinning op zichzelf dat ik hier de start nam, maar dat ik hier vandaag 2e eindig is verbluffend en hoopvol voor de toekomst,”aldus Jolien op de facebookpagina van Andre Marlier. Check zijn pagina ook voor meer foto’s van Elsegem.

Uitslag heren

Uitslag dames