Subscribe Now

* You will receive the latest news and updates on your favorite celebrities!

Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Tine, Bart en Fre zeker van Kona, Belgen nu al met 60 voor WK Ironman
Tine Deckers voor haar val in Geraardsbergen (foto: 3athlon.be/Mario Vanacker)
Nieuws

Tine, Bart en Fre zeker van Kona, Belgen nu al met 60 voor WK Ironman

Tine Deckers voor haar val in Geraardsbergen (foto: 3athlon.be/Mario Vanacker)
Tine Deckers voor haar val in Geraardsbergen (foto: 3athlon.be/Mario Vanacker)

Tine Deckers, Bart Aernouts en Frederik Van Lierde zijn sinds deze week zeker van kwalificatie voor het WK Ironman in Hawaii. Eerder deze week was er de eerste deadline in de Kona Points Ranking waarbij de best gerangschikte 40 mannen en 28 vrouwen hun ticket voor Kona al krijgen. Bij de vrouwen legden een aantal triatletes hun deelname nog niet vast en dat was goed nieuws voor Tine Deckers. Die stond 33ste, maar ze kreeg als 28ste en laatste van de eerste ronde toch bericht dat ze in oktober op Big Island van start mag.

Deckers kwam in de Challenge van Geraardsbergen zwaar ten val en blesseerde zich aan de schouder. Daardoor werd haar hele schema overhoop gegooid, maar gelukkig moet ze in de komende weken niet meer op zoek naar extra punten. Door de zekerheid over deelname in Kona kan ze nu de focus volledig leggen op Hawaii en haar voorbereiding stilaan weer starten.

Bij Bart Aernouts stond nog geen groene ‘Q’ in de KPR, de Kona Pro Ranking, maar met zijn zege in Hamburg komt hij op 5.865 punten en staat hij op de 15de plaats. En dat is ruim voldoende om in oktober de start te halen in Kona. Voor Frederik Van Lierde is het zijn laatste jaar van pre-kwalificatie. Als ex-winnaar mag je de komende vijf jaar sowieso starten in Kona met als enige voorwaarde dat je minstens 1 Ironman vervolledigt voor Hawaii. Met zijn zege in Nice slaagde hij daarin met verve. Frederik staat in de KPR 46ste met 3.605 punten. Dat zijn er 80 minder dan Marino Vanhoenacker, die op de 43ste plaats staat. Maar zoals al langer bekend is, past Bink de laatste jaren voor het WK.

Met de toevoeging van Tine Deckers, Bart Aernouts en Frederik Van Lierde komt het totaal aantal Belgische triatleten dat gekwalificeerd is voor Kona op exact 60 en dat is alweer een nieuw record. Nooit eerder namen er zoveel Belgen deel in Kona. Bovendien sluit de kwalificatieperiode voor 2018 pas af op 19 augustus, met vooral in Maastricht volgend weekend nog heel wat Belgische kanshebbers op een ticket voor Hawaii…