Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Frisse frambozenbavarois
Nieuws

Frisse frambozenbavarois

38043157_2050240518333329_9051691022823718912_n

Zomerse dagen vragen om zomerse recovery maaltijden.  Wat dacht je van een frisse frambozenbavarois? Veel werk is er niet aan, je hebt enkel wat geduld nodig vooraleer je je tanden in dit heerlijk taartje kan zetten… En dat is echt wel het enige moeilijke aan dit recept .

Natuurlijke bron van voedzame eiwitten

De smaak en het genot van een frambozenbavarois met de voedingswaarde en de herstelcapaciteit van een pot yoghurt met noten en fruit. De rode vruchten zorgen voor een aanvulling van de vitaminen die je net tijdens je inspanning hebt gebruikt. (Want ja, naast energie verbruikt je lichaam ook vitaminen en mineralen tijdens de omzetting van kilocalorieën in daadwerkelijke beweging.) De yoghurt is een natuurlijke bron van zowel wei- als casseïne-eiwitten. Casseïne-eiwitten werken wat trager dan wei-eiwitten en zijn daarom beter geschikt om je spieren de hele nacht door te laten herstellen. En dan hebben we nog de noten die een bron zijn van lekker veel mineralen en vooral, hier zorgen ze voor een fantastische taartbodem. Dat alles maakt dat dit ‘patéeke’ tegelijk een uitstekende herstelmaaltijd is én een heerlijke late night snack na een zware trainingsdag.

Enjoy!

38071624_2050240618333319_7823097833753411584_n

Ingedriënten (8 porties van 15 gram E)

Bodem:

 • 140 gram volkorenmeel
 • 50 gram kokosolie, gesmolten
 • 100 gram gemengde noten
 • 50 gram honing
 • Snuifje zout

Middelste laag:

 • 900 gram skyr of Griekse yoghurt
 • Enkele druppels vanille-extract
 • 75 gram honing
 • 14 gram blaadjes gelatine
 • 100 gram frambozen, vers

Toplaag:

 • 500 gram frambozen, diepvries
 • 8 gram gelatine

Bereiding

 • Verwarm de oven voor op 180°C.
 • Bekleed de bodem van een springvorm met bakpapier en vet de randen in met wat kokosolie of olijfolie.
 • Meng alle ingrediënten voor de bodem in een keukenmachine of krachtige blender en laat draaien tot alles fijn is. Bekleed de bodem van de springvorm met dit mengsel, druk goed aan en bak 10 minuten in de voorverwarmde oven.
 • Laat ondertussen de gelatineblaadjes voor de middelste laag 5 minuten weken in koud water.
 • Meng ¼ van de skyr of Griekse yoghurt met de honing en het vanille-extract en verwarm dit in een pannetje. Laat dit NIET koken. Knijp de gelatineblaadjes uit en voeg ze bij de warme yoghurt. Roer goed tot de gelatine volledig is opgelost en voeg dan de koude yoghurt toe. Meng zorgvuldig zodat de gelatine evenredig verdeeld is in het mengsel en schep het mengsel op de bodem. Duw de verse frambozen, gelijkmatig verdeeld over de taart, in de yoghurt. Laat minimaal 2uur opstijven in de koelkast of zet 45 minuten in de diepvries als je minder tijd hebt.
 • Eens de middelste laag mooi is opgesteven, kan je beginnen aan de toplaag.
 • Verwarm de frambozen in een pannetje. Laat even pruttelen en pureer dan met een staafmixer. Laat ondertussen ook de gelatine voor deze laag weken in koud water. Knijp na 5 minuten de gelatineblaadjes uit en meng met de gepureerde frambozen.
 • Haal de opgesteven taart uit de koelkast of diepvries en giet het frambozenmengsel rustig over de taart.
 • Laat nog minimaal 1 uur opstijven in de koelkast

38071624_2050240618333319_7823097833753411584_n