Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Juiste combi koolhydraten en eiwitten… en erg lekker – Hiddit Energy Fruit Bar
Gear

Juiste combi koolhydraten en eiwitten… en erg lekker – Hiddit Energy Fruit Bar

Hiddit Energy Reep Apricot

De energy bars van Hiddit, gecreëerd door Luc Van Lierde himself. Hoog tijd om daar eens een review over te schrijven! We kregen van Hiddit een hele doos Energy Fruit Bars. Ondertussen hebben wij, maar ook een aantal atleten in Hawaii, de reep uitgebreid getest en de conclusie is duidelijk: dit is een zachte, licht verteerbare en smakelijke reep voor zowel voor als tijdens de inspanning.

Deze energy bars leveren 17 gram koolhydraten en 3,4 of 2,4 gram eiwitten per portie, naargelang je voor respectievelijk kers of abrikoos kiest. De combinatie van de juiste hoeveelheid koolhydraten, met een kleine hoeveelheid eiwitten, maakt dat deze energiereep een uitzonderlijk goed supplement is om tijdens een langdurige inspanning, zoals triatlon, tot zich te nemen.

Waarom? Wel, tijdens een triatlonwedstrijd moet je de koolhydraten constant aanvullen om je spieren van energie te blijven voorzien, maar als je een hele dag zo intensief sport, dan heb je ook een beetje eiwitten nodig. Die kleine hoeveelheid eiwitten zorgen er namelijk voor dat je lichaam je spieren niet beginnen op te vreten. De eiwitten beschermen de spieren als het ware. Je mag ze niet in een grote hoeveelheid opnemen, want dat zou je vertering vertragen en zo maag- en darmklachten kunnen veroorzaken. In deze bar zijn ze aanwezig in de exacte hoeveelheid. Net genoeg, maar ook niet te veel. Alleen dat is al reden genoeg om dit product een kans te geven.

Gluten- en lactosevrij

Hiddit Fruit Bars

Daarnaast heeft de Hiddit bar een zachte structuur en is hij dus gemakkelijk in gebruik. Bovendien zijn ze gluten- en lactosevrij. Tijdens een triatlon komt je verteringssysteem onder zware druk te staan. Heb je dan ergens een kleine intolerantie waar je zelf nog geen weet van hebt, dan gaat deze bar alleszins geen onnodige extra belasting geven. Need I say more? I like this stuff!

Ook in warme omstandigheden presteert de Hiddit Energy Fruit Bar uitstekend. Onze hoofdredacteur zette een doosje op de keukentoog van het 3athlon.be huis in Kona en aan het einde van de week was er geen reep meer over. Zelf probeerde hij de reep uit voor en tijdens een paar looptrainingen. “En dat gaf voldoende energie, geen hongergevoel meer en helemaal geen last van de maag. Ondanks de hitte en de luchtvochtigheid behield de Hiddit Energy Fruit Bar goed zijn structuur en zijn smaak en deed ook niet vettig of zweterig aan, wat we met andere repen al wel eens hebben ervaren in de warmte. Zelf ben ik overigens iets meer fan van de cherry-smaak dan de apricot-reep.” aldus Hans.

Meer informatie vind je op de website van Hiddit en je kan overigens nog altijd hun triathlon racing nutrition guide downloaden:

Hiddit ebook cover