Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Marino Vanhoenacker sluit 2018 af met 6de plaats 70.3 Colombia
Paulo Maciel wint 70.3 IM Cartagena (foto: Ironman)
Nieuws

Marino Vanhoenacker sluit 2018 af met 6de plaats 70.3 Colombia

Paulo Maciel wint 70.3 IM Cartagena (foto: Ironman)
Paulo Maciel wint 70.3 IM Cartagena (foto: Ironman)

Marino Vanhoenacker heeft zondag een lang wedstrijdseizoen afgesloten met een zesde plaats in de 70.3 Ironman van Colombia. De halve triatlon in Cartagena was meteen ook de laatste wedstrijd voor het Duitse Pewag-team, want vanaf 2019 begint Bink aan een nieuw avontuur. De winst ging naar de Braziliaan Paulo Maciel. 

Paulo Maciel is niet meteen de bekendste naam in het Ironman circuit omdat hij zelden buiten de Zuid-Amerikaanse wedstrijden te zien is. Maar in 2016 werd hij nog vice-kampioen van Brazilië op de lange afstand en na Igor Amorelli is hij zowat de tweede grote naam van het Braziliaanse triatlon. In Cartagena rekende hij af met Tim Rea. De Australische ex-rugby-speler ging samen met Maciel en Kevin Collington in de aanval tijdens de 90 km fietsen.

Marino Vanhoenacker was als 7de uit het water gekomen op 47 seconden van snelste zwemmer Collington. Bink nestelde zich in een achtervolgend groepje en kwam als vierde de wisselzone binnen op 5’30 van Rea, die in de tweede helft van het fietsen alleen in de aanval was getrokken. Rea begon met iets meer dan een minuut voorsprong op Maciel aan de halve marathon en hield die voorsprong tot halfweg vast. In de slotkilometers had hij geen antwoord op de versnelling van Maciel. De Braziliaan pakte de overwinning in 3u55’29. Rea kwam als tweede binnen in 3u57’07 en de derde plaats ging naar Rodrigo Acevedo in 3u59’01. 

Ook bij Marino ging het tot halfweg het laatste onderdeel nog goed, maar dan moest hij zijn tempo wat laten zakken. Met een halve marathontijd van 1u25’51 en een eindtijd van 4u05’37 pakte hij de zesde plaats. 

Bij de vrouwen won Lauren Goss in 4u22’54. De Amerikaanse haalde het voor haar landgenote Christen Brown (4u30’35) en de Panamese Susana Guillen (4u37’36).