Subscribe Now

* You will receive the latest news and updates on your favorite celebrities!

Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Blummenfelt breekt wereldrecord 70.3 in Bahrein
Blummenfelt bovenaan een Noors podium (foto: Ironman)
Nieuws

Blummenfelt breekt wereldrecord 70.3 in Bahrein

Blummenfelt bovenaan een Noors podium (foto: Ironman)
Blummenfelt bovenaan een Noors podium (foto: Ironman)

3u29’04… Dat is sinds zaterdagochtend Belgische tijd het nieuwe wereldrecord 70.3 Ironman. De Noor Kristian Blummenfelt won de supersnelle 70.3 Ironman van Bahrein, in een wedstrijd die heel erg deed denken aan de World Triathlon Series race van Bermuda dit jaar. Ook in Bahrein reden Casper Stornes, Gustav Iden en Kristian Blummenfelt met drie weg. De Noren bezetten opnieuw het volledige podium.

Bahrein trekt wel meer specialisten van het kortere werk aan. Kristian Blummenfelt was titelverdediger en maakte zijn favorietenrol meer dan waar. In de 90 km fietsen vormde hij een Noors trio met zijn landgenoten Iden en Stornes. Adam Bowden was de enige die het verschil nog kon beperken, maar die verloor meer dan vier minuten in de halve marathon. Matt Trautman volgde op zeven minuten. Bij de drie leiders moest Stornes in het lopen al vroeg lossen, maar Blummenfelt en Iden bleven elkaar opjagen.

In het tweede deel van de halve marathon werd duidelijk dat er een nieuw wereldrecord inzat. De vraag was alleen wie het zou breken. Pas in de slotkilometers slaagde Kristian Blummenfelt erin om Gustav Iden van zich af te schudden. Blummenfelt werd de eerste man die onder de 3u30 dook. Hij won in 3u29’04. Ook Iden bleef onder die magische grens. Hij werd in 3u29’25 tweede. Stornes werd derde in 3u33’31. In de WTS van Bermuda stonden de drie Noren eerder dit seizoen ook al samen op het podium.

3u29’04 is een bijzonder straffe tijd. En dan nog te bedenken dat het zwemmen sneller kan bij Blummenfelt. Die kwam nu na 21’36 uit het water. Maar vooral de fietstijd was indrukwekkend. Kristian deed 1u56’52 over de 90 km, goed voor een gemiddelde van 46,21 km/u. De halve marathon legde hij in 1u06’58 af.

Het vrouwenpodium in Bahrein (foto: Ironman)
Het vrouwenpodium in Bahrein (foto: Ironman)

Bij de vrouwen kregen we ook een snelle tijd. Holly Lawrence dook onder de vier uur. De Britse won in 3u59’20 voor haar landgenote Sarah Lewis (4u00’13). De Australische Ellie Salthouse werd derde.

Wij keken bij de age groupers uit naar Koen Lintermans, die een lang seizoen afsloot in Bahrein. Bij de M35 pakte hij alweer een podiumplaats. De Chimay-man finishte in 4u08’58, goed voor een derde plaats. Hij was daarmee de 7de snelste age grouper van allemaal…