Subscribe Now

* You will receive the latest news and updates on your favorite celebrities!

Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Bart Aernouts in zee met Veldeman en Sportoase
Toon, Bart, Gert, Michaël, Stefaan en Stijn (foto: 3athlon.be)
Hawaii

Bart Aernouts in zee met Veldeman en Sportoase

Toon, Bart, Gert, Michaël, Stefaan en Stijn (foto: 3athlon.be)
Toon, Bart, Gert, Michaël, Stefaan en Stijn (foto: 3athlon.be)

Nadat maandagavond bekend werd dat Bart Aernouts het BMC Vifitsport triatlon team verlaat, stelde de vice-wereldkampioen Ironman dinsdag zijn nieuwe project voor de komende twee jaar voor. Vanaf 2019 wordt Bart door Veldeman en Sportoase ondersteund in een solo-project. Hij wordt wel lid van 3MD, de triatlonclub in Dendermonde waar Veldeman al sponsor was. De vier broers beleefden overigens van dichtbij de tweede plaats van Bart in Hawaii. Stijn, Stefaan en Toon waren zelf finisher in Hawaii en Gert was er als supporter. “Het klikte meteen en het feit dat dit een Belgisch project is, haalde mij volledig over de streep,” aldus Bart Aernouts.

“Het BMC Vifitsport team is een mooi verhaal geweest, maar de laatste jaren is het wel geëvolueerd naar een internationaal project. Toen Veldeman en Sportoase hun project voorstelden, was ik ervan gecharmeerd dat het een volledig Belgisch verhaal is,” vertelt Bart.

“Wij kenden Bart natuurlijk al langer,” vertellen de broers Veldeman, die met hun bvba Veldeman tot één van de grootste afwerkingsbedrijven in de regio behoren, vooral gespecialiseerd in schilderwerken, vloerbekleding en maatwerk. “Vroeger kwamen we hem ooit in een duatlon tegen toen Stijn en Stefaan nog in de atletiek zaten. En later hebben we elkaar beter leren kennen in Hawaii onder andere. Binnen 3MD is er een enorme passie voor de triatlonsport. Onze club is stevig gegroeid de laatste jaren, maar de sfeer en gezelligheid is nog altijd hetzelfde. Bart past daar perfect bij. Het klikte vanaf de eerste contacten. Bart is iemand naar wie onze jeugd kan opkijken.”

Het project met Bart is een individueel traject met Veldeman, Wcup en Sportoase als hoofdpartners. Verdere invulling van het tweejarige contract volgt snel. “Tegen januari hopen we alles rond te hebben,” zegt Bart. “Voor mij is het belangrijk dat er een persoonlijke klik is. Bovendien kreeg ik meteen het gevoel dat er geen druk is vanuit de sponsoren. Zij geloven in de lange termijn en het feit dat ik dit jaar tweede werd in Hawaii, speelde zelfs niet de belangrijkste rol bij hen om met elkaar in zee te gaan.”

Bart Aernouts voor de gebouwen van Veldeman in Dendermonde (foto: 3athlon.be)
Bart Aernouts voor de gebouwen van Veldeman in Dendermonde (foto: 3athlon.be)

“Sinds oktober van dit jaar lijkt het voor de buitenwereld soms dat het zilver in Hawaii mijn enige prestatie is en dat daarvoor het allemaal niet zo veel voorstelde,” legt Bart uit. Nochtans heeft hij onder andere een paar monumenten gewonnen, zoals de Challenge van Roth. “Ik moet mijn programma voor 2019 nog invullen. Met mijn tweede plaats in Hawaii moet ik alleen nog een Ironman finishen om me te kwalificeren, dus de druk van een kwalificatieprogramma is er vanaf. De Challenge Roth is dan ook een interessante optie in 2019.”

Daar komt hij dus mogelijk zijn sponsoren tegen, want drie van de vier broers Veldeman nemen in juli 2019 ook deel aan de volledige triatlon in Roth en Gert start er in een relay-team. Met Michaël Schouwaerts van Sportoase had Bart zelf ook al een goede band. “Ik was er de laatste twee jaar bij in Hawaii en kende Bart ook al langer. Ik heb altijd veel respect voor hem gehad en ik ben ervan overtuigd dat Bart beter in dit project past dan in een echte teamomgeving. Wij wilden dit met Sportoase dan ook graag ondersteunen,” aldus Michaël Schouwaerts.

Nieuwe sponsoren, een nieuwe tenue en onderhandelingen rond nieuw materiaal… Mooie veranderingen, maar voor de rest blijft Bart Aernouts dezelfde werkwijze aanhouden. “Luc Van Lierde blijft mijn trainer. De laatste jaren hebben we mooie resultaten neergezet en er zit volgens mij nog progressie in. Ik blijf ambitieus en wil nog elk jaar teruggaan naar Hawaii in de poging om het WK te winnen.”