Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Pieter Heemeryck klopt hardrijders in Daytona
Nieuws

Pieter Heemeryck klopt hardrijders in Daytona

48187038_10216845008292279_5574358360360222720_o-2
Foto Twitter Challenge Family

Pieter Heemeryck heeft de eerste editie van de Challenge Daytona op zijn naam geschreven. Met deze zege tegen een reeks van internationale kleppers sluit hij zijn ‘grand cru’ jaar op een schitterende manier af. Deze zege levert onze landgenoot ook belangrijke punten op in de Challenge World Bonus, waar we later deze week op terug komen.

Hardrijders aan het commando op het racecircuit

Een unieke wedstrijd zou het worden deze eerste editie van de Challenge Daytona. Op het International Speedway racecircuit zouden deze keer niet de PK’s, maar de wattages beslissen over deze prestigieuze zege. Pieter Heemeryck was richting de VS afgezakt met hoge ambities maar kreeg met namen als Cameron Wurf, Andy Potts, Andrew Starykowicz en Matt Russell heel wat te duchten tegenstanders tegenover zich.

Door het stormweer in de regio werd in laatste instantie beslist om ’s ochtends de age groupers te laten starten en de pro’s te laten wachten tot in de late namiddag. Het fietsparcours werd verplaatst naar het Race Oval van de befaamde Daytona 500 waar de pro’s negen rondjes zouden draaien op de fiets. En dat lag Pieter Heemeryck wel.

Het zwemmen bleef in het Lake Lloyd. Na het zwemonderdeel was het Andy Potts die de leiding o zich nam maar eenmaal op de fiets waren het de hardrijders die de dans zouden leiden. Andrew Starykowicz nam het commando over met een halve minuut na hem Cameron Wurf, de houder van het fietsrecord op Hawaii. Maar Pieter Heemeryck was ook aan andermaal een sterke race bezig en kon bij het binnengaan van de wissel als enige de achterstand op het tweetal beperkt houden.

Pieter Heemeryck op de Daytona Oval (foto: Challenge Family)
Pieter Heemeryck op de Daytona Oval (foto: Challenge Family)

Heemeryck loopt naar de zege

Eerst Wurf en daarna Starykowicz waren echter niet opgewassen tegen de snelle loopbenen van onze landgenoot. Iets na halfweg de halve marathon nam Pieter de leiding over en zou die niet meer afstaan. Starykowicz kon nog standhouden en zou onze landgenoot flankeren op het podium als tweede. De Braziliaan Santiago Ascenco werd knap derde. Na zijn zege  in Geraardsbergen en Sardinië is Heemeryck zo voor de derde keer aan het feest dit seizoen binnen het Challenge circuit. Met nog eens twee podiumplaatsen (Davos en Praag) en een vierde plaats in ‘The Championship’ zijn wij dan ook razend benieuwd naar de ranking.

Pieter won in 2u27’45 de ingekorte halve triatlon. Starky werd op 1’13 tweede en de derde plaats ging naar Santiago Ascenco in 2u29’44. Taylor Reid werd vierde en Matthew Russell werd vijfde. Sarah Haskins won de vrouwen wedstrijd in 2u42’52.