Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Pieter Heemeryck: “In de slotronde begon ik te denken dat ik hier kon winnen”
Pieter Heemeryck wint de eerste Challenge Daytona (foto: Challenge Family)
Nieuws

Pieter Heemeryck: “In de slotronde begon ik te denken dat ik hier kon winnen”

Pieter Heemeryck Daytona

De overwinning van Pieter Heemeryck in de Challenge Daytona was een heel mooie kers op de taart van een al lang geslaagd seizoen. De triatleet van het Domo Scott team zakte naar de States af in de hoop nog wat punten te scoren in de World Bonus ranking van Challenge, maar het werd veel meer dan dat. “Het was ongelofelijk. Toen ik de laatste ronde van het lopen inging, begon ik te denken dat ik de allereerste Challenge Daytona zou kunnen winnen,” vertelde Pieter.

Het seizoen van Pieter Heemeryck was al geslaagd en zijn zege in Daytona op het legendarische race circuit was dan ook voor hem een complete verrassing. Wij spraken Pieter na zijn fenomenale seizoensafsluiter. “Het doel voor deze wedstrijd was om nog op te schuiven naar de vierde plaats in de World Bonus ranking van de pro’s van de Challenge Family. Ik wou er volledig voor gaan om na een lang seizoen nog te gaan voor een topresultaat.”

Pieter Heemeryck Daytona bike

Dat hij aanspraak zou maken op de overwinning had Pieter zelf niet verwacht, zeker met het sterke deelnemersveld in Daytona. “Mijn missie was om een plaatsje op te schuiven in de ranking. Maar ik won. En dat had ik helemaal niet verwacht. Ik had nooit kunnen denken dat ik iemand als Andrew Starykowicz zou kunnen kloppen. Het is niet te geloven. In de laatste loopronde begon ik te denken dat ik de eerste winnaar zou kunnen worden van deze race in de Challenge Daytona. En dat is een ‘cool’ gevoel,” aldus de Reiger van Domo-Scott.

De zege in Daytona leverde Pieter nog een mooie prijs op van 5.000 dollar. Na Geraardsbergen (voor eigen volk) en Sardinië was het zijn derde seizoenszege in het na Ironman tweede grootste circuit ter wereld!