Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Marten Van Riel begint in Singapore en eindigt in Knokke
Marten Van Riel bij de voorstelling van het 185-Sportoase-Cecemel team (foto: 185-Sportoase-Cecemel team)
Nieuws

Marten Van Riel begint in Singapore en eindigt in Knokke

Toptriatleet Marten Van Riel heeft vandaag zijn kalender bekendgemaakt. De bronzen medaille winnaar van het Europees kampioenschap focust zich volledig op de Olympische Spelen in Tokio 2020. Zijn seizoen begint al vroeg in Singapore met de Super League Triathlon. en het 2019 seizoen loopt door tot in de Zwintriatlon in Knokke-Heist, al lijkt dat voorlopig zijn enige Belgische wedstrijd te worden.

Vijf keer met Belgian Hammers

Op 23 februari komt Marten al een eerste keer in actie. In Singapore wordt dan de seizoensfinale van de Super League Triathlon gehouden. Het is nog maar het tweede seizoen van de SLT en Marten maakt pas sinds enkele maanden deel uit van het deelnemersveld. Hij zal dan ook niet in aanmerking komen voor het eindklassement, maar spektakel is altijd verzekerd in de Super League.

Na Singapore begint het WTS hoofdstuk van het seizoen, met op 8 maart de openingswedstrijd van de World Triathlon Series in Abu Dhabi. In augustus trekt hij naar Japan voor het olympisch test-event in Tokio. Hij heeft ook al 5 triatlons gepland met de Belgian Hammers in de Mixed Team Relays.

Geen Antwerpen en Wuustwezel

Wie Marten Van Riel in de buurt aan het werk wil zien, moet genoegen nemen met het EK in Weert, net over de Nederlandse grens, de WTS in Hamburg of geduld hebben tot september. Dan start Marten in de Zwintriatlon in Knokke-Heist. Voorlopig staan de ITU World Cup van Antwerpen en de ETU Cup in Wuustwezel niet op de kalender van Marten.

Volledig programma 2019:

08-03-2019 : Abu Dhabi – WTS + Team relay

27-04-2019 Bermuda – WTS

18-05-2019 Yokohama Japan – WTS

01-06-2019 Weert Nederland – EK + EK Team relay

09-06-2019 Leeds Verenigd Koninkrijk – WTS

06-07-2019 Hamburg Duitsland – WTS + WK Team relay

20-07-2019 Edmonton Canada – WTS + Team relay

16-08-2019 Tokyo Japan – Test Event Olympische spelen + Team relay

31-08-2019 Lausanne Zwitserland – WTS Grand Final

04-09-2019 Knokke België – Non drafting België