Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Mets, Monchy en andere mooie namen in Ironlakes
Tom Mets winnaar in l'Eau d'Heure in 2017 (foto: Sportevents)
Nieuws

Mets, Monchy en andere mooie namen in Ironlakes

De deelnemerslijst van de Ironlakes Triathlon aan de Lacs de l’Eau d’Heure op 22 september begint aardige vormen aan te nemen, met onder andere Tom Mets en Wouter Monchy als blikvangers. Een maand na het openen van de inschrijvingen tekenen er in totaal al meer dan 600 triatleten present. Op de volledige afstand staan er al meer dan 150 op de startlijst. “Ik wil dit jaar het parcours al verkennen, als ze volgend jaar Ironman worden he,” knipoogt Wouter Monchy.

Mets: “Mooi en selectief parcours”

Tom Mets moest niet lang twijfelen voor hij zich inschreef voor de Ironlakes. De ex-Belgische kampioen halve triatlon heeft goeie herinneringen aan l’Eau d’Heure. “Ik heb er in 2017 de triatlon van de UrbanTriSports Series van Sportevents gewonnen. Toen Florian Badoux me contacteerde, heb ik meteen toegehapt. Ik was sowieso al geïnteresseerd, want het is een mooi en selectief parcours.”

“In 2020 debuut op de hele Ironlakes”

De kampioen van 2017 heeft ondertussen een paar mooie prestaties op de halve afstand neergezet. Maar voor de volledige afstand wil hij nog even wachten. “De volledige afstand komt nog wat te vroeg voor mij. Het plan was om dat sowieso in 2020 te proberen, dus in 2019 blijf ik nog op de halve, al doe ik in juni wellicht ook de kwarttriatlon van l’Eau d’Heure mee. En wie weet maak ik dan mijn debuut op de hele Ironlakes in 2020,” besluit Tom.

Monchy: “Thuiswedstrijd voor Trigt”

Wouter Monchy met Jacques Naveau van Trigt (foto: Trigt)

Voor Wouter Monchy is de deelname aan de halve triatlon van de Ironlakes een logische keuze. Hij treedt in 2019 toe tot het long distance team van Trigt. “De Ironlakes Triathlon is op home soil voor mijn club uit Doornik, hé. Dus de keuze was snel gemaakt. Ik heb wel besloten om voor de halve afstand te gaan omdat ik, als ik alles geregeld krijg, de week ervoor nog deelneem aan de Ironman van Denemarken.”

Bovendien is de sympathie voor de organisatie groot bij Wouter. “Die mannen doen heel wat moeite om dit jaar een mooi deelnemersveld aan de start te krijgen. Een organisatie die er voor wil gaan, moeten we steunen. Ik hoop dan ook dat ze veel support krijgen van de triatleten uit de Benelux. Dat Marino Vanhoenacker er het parcours al is gaan verkennen, zegt al genoeg…”

“Parcoursverkenning voor Ironman 2020”

Ondertussen heeft Wouter Monchy zijn pro-licentie voor Ironman op zak. “Dit jaar is de Ironlakes voor mij dan ook vooral een parcoursverkenning voor 2020, als ze dan Ironman worden,” lacht Wouter. “Maar qua parcours, lokatie en accomodatie, vlak in de buurt van een luchthaven, zie ik zeker mogelijkheden om er een Ironman wedstrijd van te maken,” aldus Monchy.

Meer informatie en inschrijven via www.ironlakes.be