Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
3MD neemt met sterke duatlon basis deel aan RBR Series
Duathlon

3MD neemt met sterke duatlon basis deel aan RBR Series

In Nederland werd gisteren al gedroomd van de deelname van vice-wereldkampioen Ironman Bart Aernouts aan de Nederlandse Run Bike Run Series. 3MD Dendermonde bevestigde vandaag bij ons dat ze, na CDTG, als tweede Belgische ploeg in de duatlon-competitie stappen met hun brede duatlon basis. De kans dat Bart een van de wedstrijden meepikt, is bijzonder klein, gezien zijn specifieke voorbereiding op Hawaii.

“Voor 3MD is deelname aan de grotendeels Nederlandse RBR Series het opvullen van een gemis in het sportieve aanbod dat we als club aanvoelden,” verduidelijkt Loïc Helin. “In 2018 werden nog slechts een dozijn duatlons georganiseerd onder auspiciën van Triatlon Vlaanderen (toen nog VTDL). Een topcompetitie zoals de succesvolle Superprestige eind jaren negentig, begin jaren tweeduizend is een absolute noodzaak om duatleten de kans te bieden zich te meten met andere sterke atleten en perspectief te geven aan jongeren die zich in deze mooie sport willen smijten.”

Logische stap

3MD mag dan vooral bekend staan wegens zijn sterke triatleten, waarbij we in eerste instantie denken aan de broers Veldeman, Bruno Clerbout en Stefanie Adam, maar duatlon zit ook in het DNA van de ploeg. Dat bevestigt Loïc. “3MD heeft intussen 150 volwassen atleten en anderhalf dozijn jeugdatleten, waaronder een aantal competitieve duatleten. Het was dan ook een logische stap om deel te nemen aan de 7 duatlonwedstrijden van de RBR series.”

Bart Aernouts focust op Kona

Bart Aernouts maakt normaal geen deel uit van deze kern. Eerder gaf Bart bij ons al te kennen dat door zijn tweede plaats in Hawaii zijn seizoen volledig in het teken van Kona zal staan, met mogelijk een passage in Roth. “Of Bart Aernouts één van deze wedstrijden meepikt, hangt helemaal af van zijn persoonlijke planning richting topprestatie in Hawaii begin oktober,” bevestigt Loïc.

Wereldkampioen en vice-Belgisch kampioen

Ook zonder Aernouts heeft 3MD een sterke ploeg om mee te spelen voor de podiumplaatsen. “Met onder andere Angelo Vandecasteele (vice-Belgisch kampioen), Jan Vervaet, Laurens Verluyten, Milan Leys, Laurent Nobels, Vincent Van de Walle, Ruud de Rybel, Iensen Vanbelleghem, Emmanuel Lejeune (wereldkampioen aquathlon), Stef Corthouts, Dieter Claus, Tobias Van Hecke, Stefan Boon en Toon Veldeman hebben we een mooie pool atleten die 3MD Team Veldeman-WCUP op de kaart zullen zetten in het Nederlands/Belgische duatlongebeuren. Op naar een Benelux-verhaal in 2020? Wie weet…” aldus Loïc.

Belgische manche in Geel

De start van de RBR Series in Geel in 2018 (foto: 3athlon.be/Hans Cleemput)

Op 6 april zijn de duatlonteams in ons land aan het werk te zien. Dan organiseert CDTG aan de Lissenvijver in Geel de 3de manche van de RBR Series. Het circuit begint op 17 maart in Hilversum en eindigt op 13 oktober in Spijkenisse.