Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Nieuwe generatie Belgian Hammers palmt wielerpiste in: “Steiler dan je denkt…”
De toekomstige Belgian Hammers knallen op de piste (foto: Triatlon Vlaanderen)
Nieuws

Nieuwe generatie Belgian Hammers palmt wielerpiste in: “Steiler dan je denkt…”

Een opvallend zicht in het Vlaams Wielercentrum Eddy Merckx afgelopen weekend: de wielerpiste werd ingenomen door een bende jonge triatletes. De nieuwe generatie Belgian Hammers trainde samen op de piste, met specifieke oefeningen, een 10 km wedstrijdje en vooral veel fun, al was het wel wennen. “Ik denk dat het bij iedereen meeviel, maar zo’n piste is toch steiler dan je denkt…”

Hanne De Vet was in 2018 de vaste reserve voor de Belgian Hammers, de Belgische mixed team relay ploeg. Ze was in Gent in het gezelschap van nog zeven jonge collega’s, die mogelijk in de komende jaren ook hun plaatsje bij de Belgian Hammers willen opeisen. De prestaties van Claire Michel, Valerie Barthelemy, Jelle Geens en Marten Van Riel spreken tot de verbeelding tot de meisjes, die massaal naar de piste trokken.

Goeie groepssfeer

“Het was opnieuw heel plezant op de piste,” vertelt Vetje. “Het is eens iets helemaal anders dan op de weg te fietsen of op de rollen. De Belgische federatie wil meer groepstrainingen organiseren om zo met alle atleten die in de toekomst in aanmerking komen voor de Belgian Hammers naar een beter niveau te komen. En het is natuurlijk top voor de groepssfeer.”

De acht jonge meiden genoten van het pistewerk (foto: Triatlon Vlaanderen)

Hanne was in Gent in het gezelschap van onder andere Laura Swannet, Lotte Vandekerckhove, Jolien Vermeylen, Hannelore Willen, Kiara Lenaertz en Rhune Vansteenkiste. “Het was tof dat er dit weekend zoveel volk kwam opdagen. Inmiddels is dit al de derde fietstraining die ze organiseren op de piste. We doen hier dan een paar oefeningen en versnellingen en sluiten zelfs af met een 10 km race.”

Niet vergeten te blijven trappen

Voor Hanne was het de derde keer, maar het was zeker de eerste keer wel even wennen aan de piste. “Voor mij zelf is het de derde keer dat ik op de piste reed. In het begin is het wel eventjes wennen omdat die piste toch steiler is dan je denkt. En je moet natuurlijk blijven trappen omdat je op een fixed-gear-fiets rijdt. Van de youngsters heb ik ook veel positieve commentaren gekregen, ik denk dat iedereen het heel tof vindt om in grote groep en met veel vrouwen samen te trainen en dit in de Belgische kleuren. De sfeer zit er altijd goed in.”

Vetje hoopt zelf ook weer mee te kunnen met het Mixed Team Relay Team en als het even kan zelf ook mee te doen aan een wedstrijd. “Ik ga mezelf in 2019 meer focussen op internationale wedstrijden om een beter niveau te behalen op wereldniveau. Ik hoop me hierbij ook te kwalificeren voor het EK en WK U23.”

BK kwart voor eigen volk

“Ik sta zeker ook aan de start van beide BK’s, tenminste als er geen internationale wedstrijden tussen komen. Hierbij kijk ik zeker uit naar Wuustwezel ,voor eigen volk. Of ik effectief mee mag op toer met de aflossingsploeg ligt nog niet vast, maar misschien dat ze dit jaar ook eens de mogelijkheid gaan geven om ons eens in te schakelen voor een wedstrijd. Er wordt alvast hard voor gewerkt,” aldus de 185-Sportoase-Cecemel triatlete.