Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Kenneth Vandendriessche wil naar WK Nice “Eerst kwalificatie pakken”
Kenneth Vandendriessche op Velofollies voor onze camera (foto: 3athlon.be/Tom Verelst)
Nieuws

Kenneth Vandendriessche wil naar WK Nice “Eerst kwalificatie pakken”

Zondag gaat het nieuwe Ironman seizoen pas echt goed van start met de 70.3 Ironman Zuid-Afrika, waar Kenneth Vandendriessche zijn tweede plaats verdedigt. Wij spraken met de man die vorig jaar in het lopen op vijf seconden na het gat dichtliep op Matt Trautman. Wij spraken Kenneth op Velofollies, over zijn nieuwe Cervelo, over Zuid-Afrika en over seizoen 2019. “Het WK in Nice is op mijn lijf geschreven, maar ik moet eerst nog die kwalificatie pakken…”

“Van kinds af wou ik een Cervelo”

De grote nieuwigheid in 2019 voor Kenneth Vandendriessche is ongetwijfeld zijn nieuwe fietssponsor. Na Frederik Van Lierde gaat nu ook Kenneth op Cervelo rijden. “Ik wou van kleins af aan al op Cervelo rijden. Frederik is wel een inspiratie. Hij heeft Hawaii gewonnen op een Cervelo. Hopelijk kan ik ook mooie resultaten neerzetten op mijn Cervelo.”

Druk 70.3 programma

Zondag start zijn seizoen in Zuid-Afrika. De rest van 2019 staat in het teken van kwalificatie voor het WK. “Ik wil mijn slot behalen voor Nice. Veel hangt dus af van hoe Zuid-Afrika verloopt. Maar normaal doe ik Challenge Salou, als voorbereiding op 70.3 Ironman Marbella. Dan ga ik nog naar de halve Ironman van Barcelona en de 70.3 Ironman van Luxemburg.”

Kenneth Vandendriessche geïnterviewd door Gert-Jan D’haene (foto: 3athlon.be/Tom Verelst)

“Nieuwe kwalificatienorm maakt het moeilijker”

Het parcours in Nice zou de triatleet van het Itzu Tri Team moeten liggen. “Dat klopt, maar ik moet me eerst nog kwalificeren, hé. Met de nieuwe kwalificatienormen gaat dat wel heel moeilijk worden. Ik ga niet zeggen dat het een overwinning op zich zou zijn als ik me al kwalificeer, maar daar komt het wel op neer, ja.”

“Ik geloof in mezelf en wil me tonen”

Kenneth wil in 2019 opnieuw sterk presteren. “Ik wil me gewoon opnieuw focussen op triatlon. Aan het eind van vorig seizoen, zeker na het WK 70.3, ik ga daar eerlijk in zijn, toen had ik het mentaal lastig. En dan begin je te twijfelen aan jezelf. Maar gelukkig heb ik een heel goede voorbereiding kunnen doen. De testen bij coach Luc Van Lierde zijn ook goed. Dus ik kijk opnieuw uit naar die eerste wedstrijd. Ik ga niet zeggen dat het een soort van revanche is, ik geloof in mezelf, maar langs de andere kant wil ik graag aan de buitenwereld tonen dat ik het nog kan,” aldus Kenneth.