Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Triatleet die paard in gevaar bracht, veroordeeld tot boete en ban op races
Nieuws

Triatleet die paard in gevaar bracht, veroordeeld tot boete en ban op races

Er was vorig jaar heel wat te doen rond de Britse triatleet die in de Windsor Triathlon een paard en diens ruiter in gevaar bracht. Op de social media werd de man neergesabeld en nu heeft ook de rechtbank hem schuldig verklaard. Hij werd veroordeeld tot een boete van 926 pond. Eerder kreeg hij ook al een levenslange ban om in triatlonraces te starten.

De 32-jarige Iain Plumb uit Crowthorne (Berkshire) liet zich van zijn slechtste kant zien toen hij vorig jaar in de Windsor triathlon een paard en ruiter de weg afsneed tijdens het fietsen. Terwijl een grote groep triatleten langs rechts passeerde, haalde Plumb het paard langs links in. Hij raakte daarbij het paard en de ruiter, een dame die er een geblesseerde enkel aan overhield. Het paard sloeg even op hol, maar gelukkig raakte het dier niet gekwetst.

De rechter oordeelde dat Plumb schuldig was aan roekeloos rijden. Hij kreeg een boete van 216 pond en moet het slachtoffer een vergoeding van 50 pond betalen. Samen met de gerechtskosten komt de totale boete op 926 pond.

Bekijk hieronder nog eens het filmpje van het incident:

At the Royal Windsor Triathlon today (so not Bristol), but as a cyclist I'm very embarrassed by their behaviour 🙁 as vulnerable road users ourselves we should know to pass horse riders with extra care. Simply no excuse for this.

Geplaatst door Dave Edmonds op Zondag 17 juni 2018