Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Katrien Maes in Dubai: “Blessure komt heel ongelegen, ik keek er naar uit”
Nieuws

Katrien Maes in Dubai: “Blessure komt heel ongelegen, ik keek er naar uit”

Woensdag keken we nog volop uit naar het debuut van Katrien Maes op de halve triatlon. Maar ze laat ons vanuit Dubai weten dat we haar niet aan de finish moeten verwachten. Door een blessure gaat ze alleen zwemmen vrijdag. “Wel jammer allemaal, ik voelde dat de conditie goed was en keek er naar uit om deel te nemen aan de 70.3 Ironman…”

Geen 70.3 Ironman Dubai voor Katrien Maes, of alleszins geen fietsen en lopen. De triatlete van Solidpharma 3PT reisde wel met partner/trainer Soren Sanders af naar Dubai, maar zal na het zwemonderdeel de wedstrijd verlaten. “Ik heb een stressreactie in mijn rechter bovenbeen, maar nog geen stressfractuur,” legt Katrien uit. “Ik was er nog net op tijd bij. Ik heb een week met krukken gelopen, ondertussen stap ik al. Maar ik mank nog wel een beetje.”

“Lopen rustig weer opbouwen”

De revalidatie verloopt goed, maar wedstrijden zijn nog niet aan de orde, al hoopt ze in maart weer fit te zijn. “Zwemmen kan ik blijven doen, vanaf volgende week probeer ik terug te fietsen op souplesse en binnen 5 tot 6 weken hoop ik rustig het lopen terug op te bouwen.”

“Voelde dat de conditie goed was”

De ontgoocheling is groot, want ook vorig jaar ging een deel van het seizoen verloren. “Wel jammer allemaal, ik voelde dat conditie goed was en keek er naar uit om deel te nemen in Dubai,” gaat Katrien verder. “Vorige zomer was het seizoen ook al gedaan eind juli wegens een stressfractuur in mijn linker bovenbeen. Daardoor heb ik 10 weken niet gelopen en echt getraind. Ondertussen is gebleken dat ik wat zwakkere botten heb. Gelukkig is het osteopenie en geen osteoporose.”

“Opleiding tot arts en sport is hele puzzel”

Katrien zit nog niet zo lang in de sport, maar ontpopte zich als een talent. Maar trainen is geen evidentie. “Ik zal in de toekomst mijn loopvolume lager moeten leggen. Ook al lag dit niet echt hoog. Ik ben full-time arts-specialist in opleiding voor fysische geneeskunde en de combinatie sport en werken is zwaar en een hele puzzel. Zeker ook met mijn vriend Sören, die ook mijn trainer is en zelf ook full-time werkt.”

“Ik ben een diesel, niet zo explosief”

De ex-zwemster wil de komende tijd het korte werk combineren met de langere afstand. “Het klopt inderdaad dat Dubai mijn debuut geweest zou zijn op de halve triatlon. Ik blijf me echter wel richten op sprint- en voornamelijk kwarttriatlons. Maar misschien doe ik in de toekomst ook wel enkele halves, omdat ik nogal een diesel ben en niet zo explosief. Ik voel wel dat ik dat leuk vind en het me wel ligt als het wat langer wordt, al moet ik nog veel leren. Ik doe nog maar 2 jaar triatlon, he…”

BK halve en kwart

Door haar blessure moet ze haar wedstrijdprogramma wat aanpassen. Maar ze hoopt er in maart te staan. “Ik hoop hersteld te zijn tegen de 1/8 triatlon van Herderen. Deze triatlon staat al op mijn programma. Voor de rest neem ik normaal ook deel aan het BK halve triatlon in de Challenge Geraardsbergen, als mijn gezondheid het toelaat. Het BK kwart heb ik vorig jaar moeten missen door blessure. Wuustwezel staat dit jaar dus zeker op mijn lijstje. De andere triatlons waar ik aan wil deelnemen, zijn vooral ‘lokale’ wedstrijden en liefst kwarts, zowel drafting als non-drafting,” aldus Katrien.