Subscribe Now

* You will receive the latest news and updates on your favorite celebrities!

Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
“Deed pijn om de derde voor me te zien lopen” – Sara Van De Vel toch blij met 6de plaats
Sara Van De Vel blij met 6de plaats (foto: 3athlon.be)
Nieuws

“Deed pijn om de derde voor me te zien lopen” – Sara Van De Vel toch blij met 6de plaats

Vrijdagochtend werd Sara Van De Vel zesde in de 70.3 Ironman Dubai, haar allereerste halve triatlon als pro in het Ironman circuit. Na haar wereldtitel in haar age group in Zuid-Afrika vorig jaar, waren de verwachtingen hooggespannen. Maar dat ze meteen zesde zou worden en een tijd meestreed voor de derde plaats had ze zelf niet meteen verwacht. Al was er wel een klein beetje ontgoocheling. “Het was pijnlijk om de derde te zien lopen en uiteindelijk zesde te worden, maar het zijn dan ook vijf toppers voor me…”

“80 km op kop gereden”

Sara was bijna de hele wedstrijd in goed gezelschap, met Sarah Lewis, vorig jaar nog goed voor een podiumplaats in Dubai, constant in haar buurt. “Tijdens het zwemmen moest ik de derde laten gaan,” vertelt Sara ons vanuit Dubai. “Daarna kwamen Lewis en Vaquera naast mij zwemmen en werd ik dus wat meegenomen. Ik heb hen uiteindelijk moeten lossen, om dan toch terug aan te sluiten.”

Sara Van De Vel 70.3 Ironman Dubai (foto: Katrien Maes)

Ze liet zich niet intimideren door de grote namen en ging voor de aanval. “In de wissel ging ik Lewis en Vaquera voorbij en ik ben als vierde op mijn fiets gesprongen. Vervolgens heb ik 80 km ‘op kop’ gereden van ons groepje. Pas in de laatste 10 km kwam Sarah Lewis overnemen. Ik heb haar dan rustig, op de juiste afstand, gevolgd.”

“Lewis en Vaquera bleven lang weg”

En dan moest de halve marathon komen en even leek Sara te gaan stunten. “In de wissel was ik opnieuw de snelste van ons drie. Ik begon in vierde positie aan het lopen, met voor mij nummer 3 in zicht. Dat gat werd kleiner. Lewis en Vaquera bleven aanvankelijk lang weg, dus ik dacht ‘oh goed’.”

Sarah Lewis sloeg echter hard terug en kwam er op en erover. “Eerst kwam Lewis na 5 km en dan rond 10 km ook Vaquera. Vanaf dan werd het ook meer een lijdensweg voor mij. Het gat met Langridge werd weer groter en ik begon al schrik te krijgen voor de dame achter mij.”

“Ik had het koud op de fiets”

Het laatste deel van de loopproef verliep dus wat moeizamer, al zaten de omstandigheden niet mee. “Het was enorm warm tijdens het lopen, dus dat was wel lastig, ja. En dat terwijl ik het op de fiets echt koud had. Misschien was ik het goeie weer van Namibië (waar ze met Victor Campenaerts en Ines Van Troyen op stage was) al te snel gewoon,” lacht Sara.

Sara Van De Vel 70.3 Ironman Dubai (foto: Katrien Maes)

De conclusie is duidelijk, een zesde plaats bij de pro’s is een mooie binnenkomer. “Al bij al was het een hele goede test zo vroeg op het seizoen, nu weten we waar er nog veel werk aan de winkel is. En natuurlijk was het ee,n beetje pijnlijk om plaats 3 te zien lopen en uiteindelijk zesde te worden, maar ik denk dat die vijf namen voor mij geen schande zijn,” aldus Sara.

Lees hier de reacties van een aantal age groupers en bekijk de uitslagen van alle Belgen in Dubai.