Subscribe Now

* You will receive the latest news and updates on your favorite celebrities!

Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Challenge Roth en Ironman Frankfurt bereiken akkoord, Roth in 2020 op 5 juli
Bart Aernouts wint in Roth (foto: Ingo Kutsche)
Nieuws

Challenge Roth en Ironman Frankfurt bereiken akkoord, Roth in 2020 op 5 juli

De Datev Challenge van Roth neemt ook in 2020 zijn originele plaats op de kalender in: het eerste weekend van juli. Dat werd vrijdag meegedeeld. De communicatie komt er na overleg tussen de organisatoren van Challenge Roth en Ironman Frankfurt, waarin een akkoord zou bereikt zijn voor meer spreiding tussen de Duitse topwedstrijden.

Dit jaar valt de Ironman Frankfurt een week voor de Challenge Roth. In absolute aantallen hebben de twee wedstrijden geen last van mekaar, want ze raakten allebei in geen tijd uitverkocht. Maar voor de topatleten, en dan vooral de Duitsers, levert het keuzestress op. Want en Frankfurt en Roth doen op een week tijd is geen optie. Ook de media en de toeschouwers begrepen er niet veel van.

Ook naar de toekomst toe

Ondertussen hebben de organisaties van Ironman, Challenge Family en de DTU (Deutsche Triathlon Union) rond tafel gezeten. En daar zou volgens EnduranceBusiness.com een akkoord gesloten zijn om voor meer spreiding te zorgen tussen Frankfurt en Roth. “Alle partijen streven er naar om ook de komende jaren de best mogelijke oplossing te vinden.”

Felix Walfshofer, CEO van Challenge Roth, is blij met de overeenkomst. “Ik ben blij dat we een oplossing voor 2020 hebben gevonden op een cooperatieve en vriendelijke manier, een oplossing die voor ieder van ons goed uitkomt. Dit is een enorme stap in de juiste richting voor onze sport en onze gedeelde passie, met een win-win voor allemaal.”

Bart Aernouts in 2017

In 2017 won Bart Aernouts de klassieker in Roth, na Hawaii de grootste volledige triatlon ter wereld. Elk jaar doen er ook veel Belgische triatleten mee in de topwedstrijd van Challenge. Die mogen zondag 5 juli 2020 in hun agenda zetten, als ze tenminste op tijd zijn om zich in te schrijven…