Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
“Ook bij slecht weer in de zomer” – De Pain Cave van Sophie Van Hulle
Pain Cave

“Ook bij slecht weer in de zomer” – De Pain Cave van Sophie Van Hulle

In deze tweede aflevering van “De Pain Cave van…” trekken we naar het Meetjesland, waar Sophie Van Hulle regelmatig binnen traint. Ze deelt haar Pain Cave met haar ventje Maarten Ost, niet alleen in de winter, ook als het in de zomer al eens slechter weer is. “Dankzij Zwift en de Tacx Neo vind ik het toch een veel makkelijkere opgave dan vroeger…”

Als je met zijn twee aan triatlon doet, dan is het natuurlijk gemakkelijker om met elkaar een compromis te vinden over de pain cave. Ook bij Sophie en Maarten. “Wij hebben onze pain cave geïnstalleerd in de grootste kamer van ons huis, waar ook alle sportmateriaal verzameld staat,” vertelt Sophie.

“Als seizoen nadert ook op de Shiv”

Wie binnenkomt in de sportkamer van het SMO-Specialized triatlonkoppel, zal daar ook altijd een Specialized fiets aantreffen. “Het is meestal mijn Specialized Amira die op de rollen staat,” bevestigt Sophie. “Naarmate het wedstrijdseizoen nadert, zet ik soms ook wel eens mijn Specialized Shiv op.”

“Nu makkelijkere opgave dan vroeger”

De fiets gaat op een smart trainer. “Wij hebben als smart trainer de Tacx Neo. Daarmee kunnen we op Zwift trainen of een specifieke blokken training doen via de Tacx app. Dankzij Zwift en de Tacx Neo vind ik het toch een veel makkelijkere opgave dan vroeger hoor,” zegt Sophie.

“Hawaii, De Flandriens, Sven Nys…”

Onder het genot van wat water of sportdrank staan er in de pain cave vooral sportvideo’s op. “De sportdrank staat bij ons naast de fiets en is meestal water en/of High 5 zero. Ik kijk graag naast Zwift tijdens mijn training naar een dvd van Ironman Hawaii, De Flandriens, Sven Nys… zolang het maar sport is.”

“Ook in de zomer”

Tegenwoordig blijven veel pain caves ook in gebruik buiten de winter. De bevestiging van die trend zien we bij Sophie en Maarten. “Wij zitten vooral tijdens de wintermaanden op de rollen, maar bij slecht weer in de zomer of specifieke trainingen kan je mij ook wel terugvinden op de rollen.” Sophie kan het gebruiken, want ze heeft nog last van een blessure. “Nu hopen op een verder blessurevrije voorbereiding en een mooi triatlonseizoen,” aldus Sophie.

Set-up van Sophie en Maarten:

Pain CaveGrootste (sport)kamer
Smart Trainer/RollenSmart Trainer: Tacx Neo
FietsRacefiets: Specialized Amira
VerkoelingGeen
NutritionNaast de fiets: High 5 zero en water
Luisterensportvideo’s
KijkenZwift en sportvideo’s
Training GameZwift
SeizoenVooral de wintermaanden
ExtraAlle andere sportmateriaal, kledij
en een heleboel bibnummers

Stuur je eigen pain cave naar 3athlon.be

Voor het vervolg van deze reeks zijn we op zoek naar de leukste pain caves van 2019. We hebben er ondertussen al een paar in kaart gebracht. Stuur ons snel een foto door van jouw pain cave om onderstaande kaart te vervolledigen. Voeg er een woordje uitleg over ventilatie, voeding, muziek, entertainment, apparatuur en locatie (stad is voldoende, privacy, weet je wel). En wie weet wordt jouw pain cave het onderwerp van onze volgende aflevering…

Om de pain caves op de kaart te zien, zoom je in door te scrollen. Op de oranje gekleurde steden kan je dan doorklikken naar de pain caves…

Eerdere afleveringen

“Happy Hardcore Classics” – De Pain Cave van Tom Verelst