Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Ines Van Troyen derde op Namibisch kampioenschap tijdrijden, Campenaerts wint
Ines Van Troyen aan de start van de tijdrit in Namibie (foto: Instagram)
Multisports

Ines Van Troyen derde op Namibisch kampioenschap tijdrijden, Campenaerts wint

Triatlete Ines Van Troyen is derde geworden in het Namibisch kampioenschap tijdrijden, op dezelfde dag als haar maatje Sara Van De Vel een zesde plaats pakte in de 70.3 Ironman van Dubai. Ines was samen met Sara en Victor Campenaerts op stage in Namibië. Toen ze hoorden van het nationaal kampioenschap tijdrijden slaagden Ines en Victor er in om een wildcard te bemachtigen. Het leverde twee podiumplaatsen op.

Victor haalt 49 km/uur

Voor Europees kampioen tijdrijden Victor Campenaerts was het Namibisch kampioenschap een mooi tussendoortje tijdens zijn stage in het Afrikaanse land. Van zijn coach mocht hij wel tempo maken en dat deed Vocsnor. De renner van Lotto-Soudal klokte na 44 km af op 54’04, goed voor een gemiddelde van 49 km/uur.

Ex-triatleet wordt kampioen

Hij haalde het overigens van nog een ex-triatleet. Drikus Coetzee was de afgelopen jaren de sterkste elite triatleet van Namibië. Maar hij wil graag naar de Olympische Spelen en stapte voor dat doel over naar het wielrennen. Coetzee werd voor het tweede jaar op rij nationaal kampioen. Hij volgde op 2’24 van de Europese kampioen.

Victor Campenaerts en Ines Van Troyen in Namibie (foto: Instagram)

Ines aan 39 km/uur

Bij de vrouwen werd er 22 km tegen de klok gereden. Ines Van Troyen haalde een gemiddelde van 39 km/uur en pakte met 33’43 de derde plaats achter thuisatleten Vera Adrian (31’14) en Michelle Vorster (32’17).

Zondag brengen we een uitgebreid interview met Ines over haar ervaringen in Namibië.

Uitslagen Namibisch kampioenschap tijdrijden